Ismét autókat gyújtottak fel a brazil tüntetők

Brazília, focivébé
Rio de Janeiro's state military policemen stand in position during a violent protest in a favela next to Copacabana, Rio de Janeiro on April 22, 2014. Violent protests broke out in Rio's landmark beachfront district, Copacabana, following the death of a resident last weekend during clashes with the Army in a nearby favela. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Két fiatal férfi halála miatt tiltakoztak a rendőri brutalitás ellen.
Vágólapra másolva!

Négy buszt, egy teherautót és két autót gyújtottak fel szombaton Brazíliában a tüntetők, akik azért vonultak utcára, hogy tiltakozzanak egy 17 és egy 21 éves férfi pénteki és szombati halála miatt. Mindketten rendőri akciókban vesztették életüket Niteróiban, a Guanabara-öbölben Rio de Janeiróval szemben található kikötővárosban. A brazil Globo G1 hírei szerint az egyik férfi akkor halt meg, amikor motorjával egy páncélozott rendőrségi járműnek ütközött, a másik pedig a rendőrség és egy bűncselekmény gyanúsítottjai közötti tűzharcban vesztette életét.

A halálesetek miatt szombaton a Yahoo News szerint nagyjából 30 tüntető barikádokat emelt Niteroi utcáin. Ezzel komoly dugókat okoztak, ugyanis sokat elutaztak volna a városból a húsvéti hétvégére.

Brazíliában egyre nő a lakosság és a rendőrség közötti feszültség, ahogy a kormány közelgő focivébé miatt különleges biztonsági intézkedéseket léptet életbe Rio de Janeiro környezetében.