Most a rendőrök fenyegetik a vébét

Brazília, focivébé
Rio de Janeiro's state military policemen stand in position during a violent protest in a favela next to Copacabana, Rio de Janeiro on April 22, 2014. Violent protests broke out in Rio's landmark beachfront district, Copacabana, following the death of a resident last weekend during clashes with the Army in a nearby favela. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Sztrájkolnak a focivébé alatt, ha nem kapnak fizetésemelést, és nem javulnak a körülményeik.
Vágólapra másolva!

Országos sztrájkot helyezett kilátásba szerdán a nyári focivébé idejére Brazília rendőrsége, amennyiben a kormány addig nem teljesíti szociális követeléseit.

A rendőrök magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket követelnek.

Egy nagyobb csoportjuk tüntetést tartott Rio de Janeiróban annál az épületnél, ahol Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány éppen a nemzeti válogatott világbajnoki keretét hirdette ki.

A rendőrszakszervezet vezetője, Andre Vaz de Mello azt hangoztatta, hogy amennyiben követeléseiknek nem sikerül érvényt szerezniük, a június 12-én kezdődő világbajnokság akár teljes időszakára, azaz nagyjából egy hónapra készek munkabeszüntetéseket tartani. Hozzátette, hogy már több határidőt szabtak a kormánynak elvárásaik teljesítésére, de mindeddig nem érkezett pozitív válasz.