Messi: Még ne hasonlítsanak Maradonához

Vágólapra másolva!
Lionel Messit folyamatosan nagy elődjéhez, Diego Maradonához hasonlítják, és bár hasonló a termetük, valamint mindketten ballábasak, Messi szerint nagy különbség, hogy ő még nem nyert világbajnoki címet az argentin válogatottal.
Vágólapra másolva!

"Nagyon jóleső dicséretnek veszem, amikor Maradonához hasonlítanak, de egyelőre ez még nem időszerű. Maradona nagyon sokat tett a válogatottért, de úgy érzem, egy játékost akkor lehet valóban a legjobbak között említeni, ha a vébét is megnyerte. Remélem, idén nyáron ez összejön nekem is, de addig nem mondhatom magamra, hogy én lennék a legjobb" - nyilatkozta Messi.

Maradona 25 éves volt, amikor 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin csapatot, Messinek ez 27 évesen jöhet össze. A Barcelonával még a bajnoki címért is harcban álló Messi rengeteg rekordot döntött már meg, de ő azt mondja, az adatokkal és a statisztikákkal majd csak a pályafutása után érdemes foglalkozni, addig az a célja, hogy folyamatosan fejlődjön, és minél több trófeát nyerjen a Barcával és a válogatottal.