A combinho lesz az új vuvuzela

Combinho, foci-vb 2014, hangszer,
Combinho, foci-vb 2014, hangszer,
Vágólapra másolva!
A négy évvel ezelőtti dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon a rettenetesen idegesítő vuvuzela volt a szurkolók kedvenc hangszere, a folyamatos zümmögésre még a játékosok is panaszkodtak. Az idei brazil vébé sem múlik el egy új hangszer felfedezése nélkül, egy német cég máris piacra dobta a combinhót, ami a dobot, a sípot, a kereplőt és a csörgőt egy zajkeltő eszközben egyesíti.
Vágólapra másolva!

A Monheimben található BRANDiVISION cég négy éve hétmillió eurós forgalmat bonyolított le azzal, hogy már 2009-ben gyártási jogot szerzett Európában, és vuvuzelagyártásba fogott. Idén ennél is nagyobb bevételt remél, három tervező agyában ugyanis összeállt egy új hangszer, a combinho.

Combinho Forrás: Mediamarkt.de/

Frank Urbas, Gerd Kehrberg és Dirk Zimmermann ötlete nyomán egy olyan zajkeltő eszköz került piacra, ami a dobot, a sípot, a kereplőt és a csörgőt egyesíti. A nagyszabású PR-kampányba beszállt a brazil válogatott és a Bayern csillaga, Dante is.


A combinho 9,90 euróért kapható - ez jóval drágább, mint a vuvuzela -, így a cég vezetői nagyobb profitban is reménykednek. "Egy labdarúgó-világbajnokság kereskedelmi szempontból olyan csúcsszezon, mint a karácsony vagy a húsvét. A piac telített, így csak az innovatív termékekkel lehet berobbanni" - idézte Zimmermannt a Spiegel.