Milliomos lesz, aki vébét nyer

Frank Lampard, angol fociválogatott
Vágólapra másolva!
Átszámítva százmillió forintos jutalmakat is kaszálhatnak a világbajnokság néhány válogatottjának játékosai, ha megnyerik a tornát. 
Vágólapra másolva!

Fejenként 410 ezer eurót (közel 125 millió forint) kapnak a svájci válogatott játékosai, ha megnyerik a jövő csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságot. A Blick napilap hétfői írása szerint az elődöntős búcsú 254 ezer, a negyeddöntős szereplés 185 ezer, míg a legjobb 16 közé kerülés, azaz a csoportból való továbbjutás 70 ezer eurót ér.

"A pontos pénzdíjakat nem kommunikáljuk, de az újságban megjelent összegek nagyjából stimmelnek" - reagált a Blick cikkére a svájci vb-küldöttség tagja, Peter Stadelmann. Ha a gárda a csoportkörben búcsúzik, akkor a játékosok fejenként 8200 euróval gazdagodnak.

Összehasonlításképpen: az uruguayi válogatott tagjai fejenként 160,5 millió forintnak megfelelő összeget kapnak a vb-győzelemért, míg az angolok fejenként 350 ezer fonttal (mintegy 129 millió forint), a németek pedig fejenként 300 ezer eurós (90 millió forint) prémiummal számolhatnak.