Nem kapott meghívót a brazilverő uruguayi

Alcides Ghiggia, foci-vb, foci
URUGUAY, Montevideo : Former footballer Alcides Ghiggia, 86, the last survivor of Uruguay's shock win over Brazil in the deciding match of the 1950 World Cup at the Maracana Stadium, touches the FIFA World Cup trophy during its exhibition in Montevideo as part of a world tour ahead of the Brazil 2014 World Cup tournament, on January 16, 2014. AFP PHOTO/ Miguel ROJO
Vágólapra másolva!
Még nem tudni, ott lesz-e a brazil-horvát világbajnoki nyitómérkőzésen Alcides Ghiggia, az 1950-ben aranyérmet nyert uruguayi futballválogatott egyetlen élő tagja. A 87 éves játékos - aki 64 éve győztes gólt szerzett a brazilok elleni fináléban - azt állítja, hogy nem kapott meghívót a szervezőktől, de a FIFA cáfolta a hírt.
Vágólapra másolva!

Hogy szerencsétlen mulasztás vagy botrányos mellőzésről van szó, még nem tudni, de Alcides Ghiggia, az uruguayi labdarúgó-válogatottal 1950-ben világbajnoki címet szerző egykori játékos állítja, nem kapott meghívást a brazil-horvát nyitómérkőzésre.

Alcides Ghiggia Forrás: AFP/Miguel Rojo

"Sajnos nem leszek ott, mert nincsen belépőm" - idézte a Guardian a 87 éves sportembert. "2006-ban Németországban, és négy éve Dél-Afrikában is ott lehettem, a bahiai csoportsorsolásra is kaptam meghívást. Most nem, biztosan a FIFA egyik alkalmazottja nem tudta, mi a dolga" - jegyezte meg az 1950-es világbajnok uruguayi válogatott egyetlen élő tagja.

A FIFA szóvivője ugyanakkor cáfolta a hírt, és azt mondta, Ghiggia ott lehet a mérkőzésen. Bár arról nem beszélt, ehhez kell meghívó vagy nem.