Nem akarok öt órán át a buszban ülni

Sao Paulo, közlekedés
BRAZIL, Sao Paulo : View of heavy traffic on a road in Sao Paulo, Brazil on June 05, 2014, during a metro strike. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
A brutális közlekedési káosz miatt elmaradt az Egyesült Államok-Belgium zártkapus labdarúgó-mérkőzés, amit a két válogatott a világbajnokság csütörtöki nyitónapján, Sao Paulóban rendezett volna.
Vágólapra másolva!

A Washington Post szerint a mérkőzést az amerikaiak edzőtáborában (a város Barra Funda kerületében) rendezték volna, de Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya nem vállalta, hogy a Sao Paulótól 50 km-re fekvő Mogi das Cruzes településről bebuszozzanak a helyszínre.

Áldatlan állapotok Sao Paulóban Forrás: AFP/Nelson Almeida

"Nem vállalom egy Sao Paulo-i utazás kockázatát. Látva a közlekedési káoszt és az állandó sztrájkokat, nem akarok öt órán át a buszban ülni" - mondta Wilmots, aki telefonon egyeztetett kollégájával, Jürgen Klinsmannal. Az amerikaiak német edzője korábban azt mondta, azért szeretett volna a belgákkal meccselni, hogy minden játékosának 45 percet adhasson a vébé előtt. Az edzőmeccs elmaradása miatt a csapat délelőtt és délután is edzésen vesz részt, pénteken pedig elrepül Natalba, a hétfői, Ghána elleni nyitómérkőzés színhelyére.

Sao Paulo hírhedt forgalmi dugóit az utóbbi napokban a metró-, illetve a repülőtéri dolgozók sztrájkja tette még elviselhetetlenebbé.