A remekül passzoló Touré is kellett az afrikai sikerhez

Yaya Touré elefántcsontparti labdarúgó
RECIFE, BRAZIL - JUNE 14: Yaya Toure of the Ivory Coast controls the ball against Hotaru Yamaguchi of Japan during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between the Ivory Coast and Japan at Arena Pernambuco on June 14, 2014 in Recife, Brazil. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Tulajdonképpen kiegyenlített mérkőzés volt a vasárnap hajnali Elefántcsontpart-Japán, de a statisztikákból sejthető, hogy az afrikai válogatott összességében technikásabb futballistákból áll. Yaya Touré ugyan nem szerzett gólt, mint Honda Keiszuke, de ezt leszámítva hasznosabban játszott.
Vágólapra másolva!

Az elefántcsontparti válogatott ugyan csak Didier Drogba beállása után, a második félidő közepén tudott fordítani Japán ellen, de a számok azt mutatják, hogy az afrikai csapat egyértelműen jobb volt a meccsen, a passzolást tekintve, például, szinte mindegyik fontos mutatóban felülmúlta ellenfelét.

Forrás: OptaSports

Érdemes megnézni a két középső középpályás teljesítménye közötti különbséget. A Manchester Cityben pazar szezont futó, a hajdani védekező középpályásból sokoldalú játékmesterré fejlődő Yaya Touré nagyon jól passzolt - a saját térfelén egyenesen hiba nélkül -, és négy helyzetet dolgozott ki.

Így játszott Yaya Touré. Forrás: Origo

A Milanban szereplő Honda Keiszuke sem játszott rosszul - mi az hogy, lőtt egy szép gólt -, de az átadásainak a pontossága jócskán elmaradt Touré statisztikája mögött. Jó beadása nem volt, kevesebb helyzetet is dolgozott ki a társaknak.

És így Honda Keiszuke. Forrás: OptaSports