Adják oda a labdát Benzemának, a többit megoldja

OPTA stat Benzema
Vágólapra másolva!
A számok nem hazudnak, a francia futballválogatott a statisztikai mutatókban is ugyanakkor fölényben volt a Honduras elleni vb-csoportmeccsen, mint a pályán. A franciák összesen ötször találták el a kaput, ebből háromszor Karim Benzema, aki két gólt szerzett, és az öngólban is szerepe volt.
Vágólapra másolva!

A meccs hőse a jól vizsgázó gólvonal-technológia mellett Karim Benzema volt, aki mindhárom gólból kivette a részét, kettőt ő maga szerzett, a harmadiknál pedig a lövése után bénázta be a labdát Noel Valladares, Honduras kapusa. Benzema végig nagyon aktív volt, összesen hatszor próbálkozott, ezeknek a fele találta el a kaput, és mindegyikből gól is lett.

Forrás: Origo

A Real Madrid BL-győztes támadója majdnem 65 százalékkal passzolt, de hogy mennyire egyoldalú játék folyt a pályán, azt mutatja, hogy egyszer sem lépett vissza a saját térfelére, igaz, egy középcsatárnak nem is feltétlenül ez a dolga. Benzema azért így is sokszor kérte el a labdát, és osztotta azt le a társaknak: 37 átadásának a 40 százalékával a támadásokat építette.

A francia csapat ötször annyit lőtt, mint a hondurasi (20-4), ha így nézzük, a háromgólos különbség még hízelgő is a közép-amerikaiknak, igaz, a kaput csak öt lövés találta el, amelyek közül hármat Benzema jegyzett. A franciák hátul is jól végezték a dolgukat, összesen öt hondurasi kísérletet blokkoltak.

Forrás: Origo

A franciák a labdabirtoklást és a passzpontosságot tekintve is nagy fölényben voltak, a hondurasiak pedig csak a szerelésekben és a szabálytalanságokben tudták legyűrni az ellenfelet, de utóbbira nem lehetnek büszkék.

Forrás: Origo