Kabaré a realosok vébéje

Pepe és Müller a portugál-németen
Portugal's defender Pepe (R) fouls Germany's forward Thomas Mueller before being sent off during the Group G football match between Germany and Portugal at the Fonte Nova Arena in Salvador during the 2014 FIFA World Cup on June 16, 2014. AFP PHOTO /PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A Real Madrid védői számára eddig rémálom a vébé, nem is nagyon tudni, miben reménykedhetnek a folytatásban. Paradox módon így is simán lehet realos világbajnok, mivel csaknem minden esélyes csapatnak ad egy-egy játékost.
Vágólapra másolva!

Nézzük, mit produkáltak eddig a tizedik Bajnokok Ligája-győzelmüket pár hete begyűjtő Real Madrid focistái a vébén:

A vb elsőgólját Marcelo rúgta - a saját kapujába a horvátok elleni nyitómeccsen.

Ugyanott Luka Modric összeszedett egy sérülést, ami miatt lehet, hogy nem játszhat Kamerun ellen.

A spanyol-hollandon Iker Casillas bekapott egy raklapnyi potyagólt, Sergio Ramos pedig azóta is újra meg újra felkerül a netre, mikor kiszámolják, milyen gyorsan futotta le Arjen Robben. Xabi Alonsót ugyanott bő egyórányi játék után lecserélték.

Aztán jött Portugália. Hagyján, hogy 4-0-ra kikapott Németországtól, de Pepe agya ismét elborult, kiállíttatta magát, Fabio Coentrao pedig úgy meghúzódott, hogy véget is ért a vébéje. Cristiano Ronaldo a gúny tárgya lett, miután sikerült az egyszemélyes sorfalba lőnie egy szabadrúgást.

Akikre büszkék lehetnek

Mivel azonban a Real keretében szépen megoszlanak a nagy focinemzetek jeles fiai, még simán lehet realos világbajnok, például maga az öngólos Marcelo is.

És bár a védők nagyon rosszul jártak, másoknak van oka örömre.

Sami Khedira nyert német színekben, igaz, a védekező középpályás egy ízben üres kapura lőhetett, de nem találta el.

Boldogok lehetnek realos franciák: Karim Benzema duplázott Honduras ellen, sőt lényegében ő alapozta meg a harmadik gólt is. A szintén francia Raphael Varane a védelemben unatkozta végig a 3-0-ra megnyert meccset.

És ott van még Angel di María, aki szépen végigjátszotta az argentinok nyitómeccsét, ahol 2-1-re verték Boszniát, és aligha kell félnie Irántól vagy Nigériától.

A vébén is lesz Real-Barca

Korábban a klubok, bajnokságok szemszögéből is feltérképeztük a világbajnokságot, kiemelve néhány különösen pikáns párharcot. A részleteket itt találja.