Capellót utálták az angolok

Roy Hodgson, Anglia edzője
MIAMI, FL - JUNE 06: Manager Roy Hodgson during an England training session at the Barry University Campus on June 6, 2014 in Miami, Florida. England will play their final warm up match against Honduras on June 7th before travelling to Rio for the FIFA World Cup 2014 in Brazil. Richard Heathcote/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az olaszok elleni vereség ellenére sokkal jobb a hangulat az angol csapatnál, mint négy évvel ezelőtt. Az angol lapok tudni vélik, hogy ebben komoly szerepe van Roy Hodgson edzői hitvallásának, aki nem alkalmazottnak tekinti a játékosait, mint Fabio Capello, hanem felnőtt sportembereknek. 
Vágólapra másolva!

A Guardian brazíliai tudósítója szerint az angol keret tagjai összehasonlíthatatlanul jobban érzik magukat Brazíliában, mint négy évvel ezelőtt Dél-Afrikában. A legutóbbi világbajnokságon Anglia döntetlennel nyitott (USA), amire rátett még egyet (Algéria), mire a játékosok a sajtó előtt jelezték, nem érzik jól magukat, és nem titkolták, hogy elsősorban Fabio Capello módszereivel van bajuk.

Tény, hogy Capello rengeteget üvöltözött (egész pályafutása alatt), és az is, hogy nem jöttek össze a dolgok az olasznak. Az edző pedigréjének megfelelően szép játékot talán senki nem várt tőle, de eredményeket igen, azokat pedig nem tudta szállítani.

Ráadásul az olasz beemelte az angol futballszótárba az Olaszországban rettegett ritiro rendszerét. Ez azt a fajta teljes elvonulást jelenti, amikor a játékosokat hermetikusan elzárják a külvilágtól, se család, se barátnők, de még újságírók sem. Az angolok utálták ez, és teljes felüdülés számukra, hogy Roy Hodgsonnak esze ágában nincs smasszert játszani a keret tagjaival.

Hodgson partnerként tekint a játékosokra, nem alkalmazottként Forrás: AFP/Richard Heathcote

Dél-Afrikában a keret tele volt panasszal, Terry már az ötödik napon közölte, hogy tele a hócipője a biliárdozással, Ferdinand pedig hozzátette, mivel egy egész hotelt kibéreltek a csapat számára, úgy érzik magukat, mint egy luxusbörtönben.

Ehhez képest idén, amikor nem döntetlennel, hanem vereséggel kezdtek, a csapat tagjai optimistán nyilatkoztak a második meccs előtt. Frank Lampard arra hívta fel a figyelmet, hogy négy éve a világbajnok is vereséggel kezdte a tornát, Gerrard pedig azt emelte ki, hogy még a vereség ellenére sem változott meg a csapat hangulata, jókedvűen és magabiztosan készülnek Uruguay ellen. Sőt, hozzátette, „imádok ilyen helyzetben pályára lépni, az ilyen meccsek miatt akar futballista lenni az ember.”

Persze valószínűleg köze van az angolok hangulatához annak is, hogy a vereség ellenére jól játszottak Olaszország ellen, ráadásul az olaszoktól nem szégyen kikapnia ennek a fiatal angol csapatnak. Aztán majd meghallgatjuk őket, ha esetleg ki találnak kapni Uruguaytól, mert akkor már biztos elromlik kicsit a kedvük.