Valujevet meglepték a chilei csirkefogók

Andrej Arsavin, Nyikolaj Valujev (Nikolai Valuev)
RUSSIAN FEDERATION, Kemerovo : Football player Andrei Arshavin and boxer Nikolai Valuev (left-right) during the charity football match "Russia's Power" in Khimki stadium in Kemerovo. ALEXANDR KRYAZHEV
Vágólapra másolva!
Az egykori nehézsúlyú profiboksz-világbajnok, Nyikolaj Valujev szerint az orosz labdarúgó-válogatott továbbjuthat vb-csoportjából, de javulnia kell, mert a Korea elleni játékkal nagy vereségeket szenvedne az esélyesektől. A Keleti Szörnyetegnek is becézett volt klasszis megvédte a bakizó kapust, Akinfejevet, és bár dühös volt a spanyolok kiesése miatt, a chileiek remeklése meglepte.
Vágólapra másolva!

"A mérkőzés előtt döntetlent vártam, be is jöttek a számításaim. De ha a válogatott így játszik az esélyesek ellen is, akkor annak nagy vereség lesz a vége. Ez a mérkőzés arra jó volt, hogy Fabio Capello levonhasson bizonyos következtetéseket, remélem, fel tudja rázni a fiúkat" - nyilatkozta Valujev a Sovsport.ru portálnak.

Akinfejev kapitális kapusbakijával kapcsolatban azt mondta, senki sem képes hibátlan teljesítményre. "Egyszer én is voltam kapus, tisztán láttam a felém repülő labdát, mégis kicsúszott a kezeim közül. Akinfejev is megpróbálta elkapni, de láthatóan nem tartotta jól az ujjait. De ebben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy nem döntötte el időben, fogni vagy öklözni akarja a labdát."

Valujev még kapustapasztalatait is megosztotta Forrás: RIA NOVOSTI/Alexandr Kryathev

Valujev szerint Capello jobb pedagógus annál, hogy Akinfejevet lecserélje a másik kapusra, Jurij Lodiginra.

"Szerintem komoly esély van a csoportból való továbbjutásra, de ehhez gyorsabb, egyérintős futballt kellene játszani. Nem adhatok tanácsot, mert nem vagyok szakértő. De ha az ellenfél hibáira várunk, és vasárnap kikapunk Belgiumtól, akkor nincs semmi, ami megmentene bennünket a pusztulástól."

Valujevnek eddig a holland-spanyol és a német-portugál meccs tetszett a legjobban. Dühös volt, hogy a címvédő kiesett, a chileiekben azonban kellemesen csalódott. "Nagy csirkefogók, de az edző sikeres taktikát épített fel, ezért sikerült legyőzni Spanyolországot. Ezért is tetszik a vébé, mert sok a meglepetés, és így nagyon szórakoztatóak a meccsek."