Kemény este volt

svájc - franciaország, vb 2014, e-csoport, sissoko, gól, gólöröm
France's midfielder Moussa Sissoko celebrates scoring his team's fifth goal during a Group E football match between Switzerland and France at the Fonte Nova Arena in Salvador during the 2014 FIFA World Cup on June 20, 2014. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Ottmar Hitzfeld, a svájciak szövetségi kapitánya csalódottan értékelt, Didier Deschamps, a franciák szakvezetője pedig már előre tekintett az 5-2-es francia-svájci meccs után.
Vágólapra másolva!

"Nagyon csalódott vagyok, kemény este volt ez a számunkra" - kezdte összegzését Hitzfeld. "Nem sikerült megmutatnunk, mire vagyunk képesek. Jól kezdtünk, de a második gólra már nem tudtunk reagálni. Nehéz volt újra a meccsbe kerülni. Meg kellett próbálnunk játszani, de közben teret hagytunk az ellentámadásoknak."

A német tréner szerint az, hogy 5-0 után szereztek két gólt, jól jött, de későn, bár "van még esélyünk a továbbjutásra".

Didier Deschamps azzal kezdte, hogy csapata teljesítménye több mint tökéletes volt: "Jó csapattal játszottunk, amely ellen öt gólt szereztünk, ez mindenképpen egy szép este. Hat pont két meccs után, ideálisnak nevezhető. Ecuador ellen be kell fejeznünk a munkát, és azután egy új verseny kezdődik."

Haris Seferovic, a svájciak csatára azt mondta, 3-0-nál tudták, hogy vége: "Nehéz meccs volt ez nekünk, úgy vagyunk vele, hogy legjobb gyorsan elfelejteni, és inkább előre kell tekinteni."

A középpályás Granit Xhaka egyrészt az egyénileg elkövetett hibákról beszélt, másrészt arról, hogy míg a franciák éltek az esélyeikkel, addig ők több helyzetüket kihagyták.

Karim Benzema, aki három találattal holtversenyben az élen áll a góllövőlistán, a csapatjátékot, a sok mozgást és a hatékony ellentámadásokat emelte ki. A francia támadó pénteken egyszer volt eredményes, emellett büntetőt hibázott, az utolsó támadásnál pedig, amikor újból a kapuba talált, a bíró már véget vetett a mérkőzésnek.

"Nem hallottam, hogy a bíró lefújta a meccset, de nem baj, hogy így történt. A lényeg, hogy hatékonyabbá vált a játékunk, most pedig jól kipihenjük magunkat az ecuadoriak elleni mérkőzésre" - tette hozzá.

Az ugyancsak gólszerző Blaise Matuidi szerint büszkék lehetnek egy ilyen mérkőzés után: "Nem lepett meg a jó teljesítményünk. Egy ideje mérkőzéseken és edzésen is azt érezzük, hogy közösség alakult ki. Jó a hangulat, mindenki segíteni akar a társának."