A fradista Besicet istenítik Brazíliában

focivb argentína bosznia-hercegovina csoportmérkőzés, muhamed besic, egy fradista, aki jobban passzol mint messi
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JUNE 15: Maxi Rodriguez of Argentina (L) challenges Muhamed Besic of Bosnia and Herzegovina during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group F match between Argentina and Bosnia-Herzegovina at Maracana on June 15, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Mike Hewitt - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mindenki Muhamed Besicet méltatja, pedig csak egy - vesztes - meccsen van túl a bosnyák válogatott. Egy meghatározó bosnyák játékos és a szövetségi kapitány is hatalmas bókokkal kedveskedik az NB I egyetlen vb-játékosának.
Vágólapra másolva!

Villámkarrier a javából. Muhamed Besic lábai előtt hever a bosnyák válogatott és a nemzetközi szaksajtó, jóllehet, még csak egy mérkőzést játszott a vébé újonca, ráadásul Bosznia vereséget szenvedett Argentínától. A Ferencváros védője rengeteget futott az első meccsen, egy eset kivételével precízen felügyelte a pályán Lionel Messit. Nem véletlen, hogy a bosnyák kapitány és a középpálya motorja, Miralem Pjanic dicséri Besicet.

"Jól kijövök vele a középpályán. Nagyon jó benyomást tett rám, minőségi játékos, mindannyian meg vagyunk elégedve az igyekezetével, hogy meg akarja mutatni a pályán, hogy mit tud!” - mondta az AS Roma bosnyák klasszisa, Miralem Pjanic a Goal.com-nak.

Maxi Rodriguez és Besic párharca az argentin-bosnyák meccsen Forrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Mike Hewitt - Fifa

Hasonló hangot ütött meg Safet Susic szövetségi kapitány, igaz, ő jobbára szakmai véleményt formált. Susic messziről indította az érvrendszerét, a selejtező-sorozatra utalt vissza. Csapata meggyőző játékkal, harminc szerzett góllal kvalifikálta magát a brazíliai vébére, igaz, nagyon nehéz ellenfelekkel nem találkozott a selejtező-sorozatban,így nem derülhetett ki, hogy a csapatszerkezetben hiányzik egy fontos láncszem, aki összegyűjti a labdákat, védekezik és pontosan passzol. "A selejtezőkön kockáztattunk, még azt is megengedhettük magunknak, hogy klasszikus védekező középpályással álljunk fel" - utalt a korábbi sikerekre Susic, majd hozzátette, ez a világbajnokságon már nem fér bele. "Egy védekező középpályást mindenképpen fel kellett áldoznunk, hogy a többiek kreatívan játszhassanak. Olyan játékost kerestünk, aki képes megoldani a feladatot. Muhamed Besic hozta meg a csapatnak a természetes egyensúlyt" - mondta Safet Susic a fradista Besicről.

A Goal.com cikke megemlíti, hatalmas meglepetés lenne, ha Besic a vébé után visszatérne jelenlegi klubjához, az NB I harmadik helyén végzett Ferencvároshoz. Nagyobb az esély arra, hogy topligában kap lehetőséget a folytatásban - írja a weboldal.