Klose lábai előtt hever a sajtó

németország - ghána, g-csoport, vb 2014, gól
FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 21: Miroslav Klose of Germany scores his team's second goal past Fatawu Dauda of Ghana during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group G match between Germany and Ghana at Castelao on June 21, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Martin Rose/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A megmentő, a legnagyobb, a vb-rekorder. Bókokkal halmozza el a német sajtó Miroslav Klosét, de jut kritika is a Nationalelfnek.
Vágólapra másolva!

Érthetően a főhősre hegyezi ki a német sajtó a Ghána elleni meccs tudósításait. "Miroslav Klose rekordja volt a fény az alagút végén, minden más csalódás" - írták többek közt. A Ghána elleni 2-2, a gólképes védelem a legkevésbé sem örömteli, viszont Klose beállította a brazil Ronaldo 15 gólos vébérekordját, ami előtt kalapot emelnek Németországban.

A Die Zeit egyenesen Miroslav Klosénak tulajdonítja a Ghána elleni pontmentést. A csereként beállt 35 éves csatár hozta vissza a meccsbe a Nationalelfet. „Klose mentett pontot Ghána ellen!” írja a Die Zeit.

A Bild egyenesen "Klose, te vagy a legnagyobb!" címmel áldozik Klose teljesítménye előtt. A bulvárlap hozzáéteszi: "Peched van, Ronaldo!" - utalva arra, hogy Klose utolérte Ronaldót a vébégólok örökrangsorában.

A Kicker egyszerűen csak Jokernek becézi a Ghána elleni pontmentést szerzett gól szerzőjét. Ugyanakkor lehúzza a vizes lepedőt Khediráról, Mustafiról és Lahmról, akik visszafogottabban teljesítettek.

A Frankfurter Rundschau a válogatott vezére, Philipp Lahm "fekete napjáról" ír, mondván, a csapatkapitány rosszul helyezkedett, gyatrán passzolt, és az egyik gólban is nyakig benne volt. A lap szerint Khedira is gyengén játszott, ezért nem működött a Nationalelf alapjátéka.

A Spiegel Online kiemeli, hogy Ghána ellen a 30 fokos hőségben a német válogatott "mindent kiadott magából", így a lehető legjobbkor jött, hogy Klose ismét megrázta magát.

A ghánai Daily Graphic szerint a Fekete Csillagok több tekintetben is felülmúlták a németeket. A csapat emelt fővel távozott Fortalézából és újabb szenzációra készül Portugália ellen.

A Corriere dello Sport Appiah ghánai kapitányt dicséri, amiért megalkotta a németek játékát hatástalanító taktikát és külön szavakat szentel Klosénak, aki megmentette a csapatát a kudarctól.