Neymar célba veheti Romariót

choupo-moting neymar kamerun brazília vb stat
Vágólapra másolva!
Neymar vezetésével Brazília gyors, és helyenként szellemes játékkal verte Kamerunt, duplázó támadó pedig feljött a brazil válogatott góllövőlistájának ötödik helyére. Mindkét csapat az egyéniségeire próbált építeni, miközben lőttek rendületlenül. Statisztikák. 
Vágólapra másolva!

Hulk visszatérésével újra a bal oldali támadó szerepében futballozott Neymar, az ellenfél hasonló posztján szerelő Chupo-Motinggal vetjük össze a mutatóit.

Neymar halálos volt a kapu előtt, a kaput eltaláló lövéseinek 50% rögtön gól is lett, miközben Chupo-Moting veszélytelenül futballozott. Mivel mindkét csapat erőltette az egy az elleni megoldásokat, nem meglepetés a megvívott párharcok magas száma, az már annál inkább, hogy mindketten bőven mínuszban zárták ezeket.

Neymart ez valószínűleg a legkevésbé sem érdekelte, duplájának köszönhetően feljött a brazil válogatott góllövőlistájának ötödik helyére:

Pelé - 77 gól
Zico - 66 gól
Ronaldo - 62 gól
Romario - 55 gól
NEYMAR - 35 gól
Rivaldo - 34 gól
Ronaldinho - 33 gól

Első gólja egyébként az idei vb századik találata volt, Brazília századik vb-meccsén.

Forrás: Origo

Egyik válogatott sem cifrázta a támadásokat, gólra törően futballoztak, és sokszor építettek az egyéni megoldásokra. Ennek következétben a passzmutatók sem kúsztak túl magasra, mindkét mutató átlagosnak mondható. A támadó passzkapcsolatok közül Marcelo és Neymar összjátéka emelkedik ki, a balhátvéd összesen 11-szer játszotta meg Neymart.

Amiben viszont látványos különbség volt a két csapat között, az a kapura lövések, és a kaput eltaláló lövések száma. Brazília jóval pontosabban lőtt, mert rendszerint előkészített helyzetekből vállalták el az átlövéseket a játékosok, és egyénileg is képzettebbek, mint afrikai ellenfelünk.

Forrás: Origo


A támadások mellett védekezésben is felülmúlta ellenfelét Brazília, ráadásul a csapat egy tagja sem kapott sárga lapot.

A brazilok az egyenes kieséses szakaszban szombat este 18.00 órakor Chile ellen lépnek majd pályára.