Hiába vettük le a pályáról Neymart

Eduardo Vargas, Jorge Sampaoli, foci, foci-vb, chilei fociválogatott
BRAZIL, Rio de Janeiro : Chile's forward Eduardo Vargas celebrates with Chile's Argentinian coach Jorge Sampaoli after scoring a goal during a Group B football match between Spain and Chile in the Maracana Stadium in Rio de Janeiro during the 2014 FIFA World Cup on June 18, 2014. AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
Vágólapra másolva!
Jorge Sampaoli, a chilei fociválogatott szövetségi kapitánya szerint nem ők, hanem a brazilok játszottak tizenegyesekre, és büszke a csapatára, amely büntetőkkel kapott ki a házigazdától a vébé nyolcaddöntőjében.
Vágólapra másolva!

"Elégedett? - jött az első kérdés a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Sampaolihoz. "Az eredménnyel hogy lehetnék az, amikor kikaptunk? A házigazda és legnagyobb favorit ellen, 120 percet játszottunk úgy, hogy majdnem mindenki ellenünk volt a stadionban. Mindent megtettünk, de nagyon szomorú vagyok, hogy haza kell utaznunk a világbajnokságról."

Az egész vébén rendkívül attraktív focit bemutató chileiek korábban azt mondták, hogy történelmet akarnak írni, a szövetségi kapitány szerint, ha ez nem is sikerült, de nagyon büszke a játékosaira, akik nagyszerűen képviselték a chilei nemzetet.

"Mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy hiába vannak az ellenfélnek jobb focistái, ha bátran, nagy akarattal játszunk, akkor bárkit legyőzhetünk, ez ma is így történhetett volna, ahogy történt például a csoportmeccsek alatt a spanyolok ellen. Semlegesíteni tudtuk Neymart, úgy fogtuk meg, hogy nem hagytunk neki teret, és szinte levettük a pályáról, de hiába. Remekül játszottunk, szép játékot mutattunk be, folyamatosan futottak és harcoltak a játékosaim. Történelmet írhattunk volna, de ez nem sikerült, egy idő után talán örülni is tudunk majd annak, hogy szép focit mutattunk be a vébén" – fogalmazott Jorge Sampaoli.

Sampaoli szerint a brazilok büntetőkre játszottak Forrás: AFP/Martin Bernetti

A hosszabbításban ugyan lőtt egy kapufát Chile, de úgy tűnt, hogy a büntetőpárbajra játszik, az Origo kérdésére Sampaoli elmondta, hogy ez nem így történt. "A tizenegyesekre mindig készül az ember, de a meccsek végén teljesen más a hangulat, arra nem lehet felkészülni, ami itt várt bennünket, ezért sem szerettünk volna a büntetőkre játszani, meg akartuk nyerni ezt a meccset. Sőt, a végén a brazilok nem alakítottak ki sok helyzetet, nem kockáztattak, szerintem ők játszottak a tizenegyesekre."

Arra a kérdésre, hogy a brazilok megnyerhetik-e a vébét, így válaszolt: "Nem tudom, nagyon komplett csapat remek játékosokkal, akik bármikor képesek helyzetbe kerülni. A mai győzelem biztos, hogy nagy lökést ad nekik.”