Julio César már a 11-esek előtt sírt

Brazilian national football team goalkeeper Julio Cesar takes part in a training session of the Brazilian national football team at the squad's Granja Comary training complex, in Teresopolis, 90 km from downtown Rio de Janeiro, on May 29, 2014, ahead of t
Júlio César vetődik a Brazucára egy edzésen
Vágólapra másolva!
A Chile elleni nyolcaddöntő büntetőpárbajában két tizenegyest is hárító Julio Cesar elsírta magát a büntetők előtt, de szerinte ebben nincs semmi meglepő.
Vágólapra másolva!

Julio Cesar a büntetőpárbajban két tizenegyest is kivédett, így őt választotta a FIFA a mezőny legjobbjának. "Remélem, hogy a következő körben nem így fogunk nyerni, mert az édesanyám majdnem szívinfarktust kapott" – kezdte sajtótájékoztatóját a brazilok 34 éves kapusa, majd hozzátette, hogy tisztában voltak vele, hogy nagyon nehéz meccs elé néznek, mert az elmúlt két-három évben a chilei válogatott rengeteget fejlődött, és fantasztikus csapattá érett.

Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitányt sokan kritizálták, amikor beválogatta Julio Cesart, de eddig úgy tűnik, jó döntés volt. "Négy éve megtaláltam ismét önmagam, és ez a meccs is bizonyította, hogy, ha van álmod, azt el lehet érni, bármilyen állapotban is vagy pszichésen. Jól fel lettem készítve a kapusedző és a technikai stáb által is, nekik és a játékostársaimnak is köszönhetem azt, hogy most így teljesítettem. Nem gondoltam, volna, hogy 34 évesen még ennyit tudnak nekem segíteni, és ennyit tudok fejlődni."

Júlio César vetődik Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

A Queens Park Rangers kapusa (aki kölcsönben a Torontónál szerepelt tavasszal) elsírta magát a büntetők előtt, de szerinte ebben semmi különös nincs. "Odajöttek hozzám a csapattársaim egyenként, és mindenki mondott valami hihetetlen mondatot, amitől végül elsírtam magam. De én ilyen érzékeny ember vagyok, vagy úgy is mondhatjuk, hogy érzelemdús, sírtam, amikor elvettem a feleségemet és sírtam, amikor megszületett a gyerekem is."

Julio Cesar szerint a brazil népnek is nagy szüksége volt erre a győzelemre. "Azt láttuk, hogy mindenki azt akarja, hogy megnyerjük a vébét, nekünk pedig muszáj tökéletesen koncentráltan játszanunk. Elnézést, ha sokat beszélek, de ennyi év kőkemény munka után, amit a világbajnokságért tettem, most ez kijött belőlem – mondta Cesar könnyeivel küszködve, majd felállt, és nagy taps közepette kicsattogott a flip-flop papucsában.