Herrera: A bíró miatt esett ki Mexikó

focivébé, foci-vb, Hollandia-Mexikó, NED-MEX
FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 29: Head coach Miguel Herrera of Mexico celebrates his team's first goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Netherlands and Mexico at Castelao on June 29, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A mexikóiak szövetségi kapitány, Miguel Herrera meg van róla győződve, hogy a portugál bíró, Pedro Proenca hibái miatt esett ki csapata a brazíliai foci-vb nyolcaddöntőjében. A hollandok egy 94. percben befújt büntetővel nyertek 2-1-re, úgy, hogy a 87. percben még Mexikó vezetett.
Vágólapra másolva!

"A bíró miatt estünk ki, nem engedte, hogy a következő körbe jussunk" - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Miguel Herrera, hozzátéve, hogy már az első gól előtt is hibázott a játékvezető. Igaz, azt nem részletezte, hogy pontosan mire gondol, pedig jó lett volna, mert az első holland gól teljesen szabályosnak tűnt.

Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

A mexikó kapitány szerint csapatának a négy vb-meccsen három alkalommal is bírói ellenszélben kellett futballoznia. "Legalább abban reménykedem, hogy a játékvezetői testület megnézi, hogy mi történt, és a bírót ugyanúgy hazaküldik, mint ahogyan mi is hazamegyünk. Robben háromszor is feldobta magát, a játékvezetőnek már az első alkalommal sárgát kellett volna adnia. Meg kell büntetni azt, aki csalni próbál. Ha ez megtörtént volna, akkor Robben sem dobja fel magát többször. Ha először nem történik semmi, akkor a játékos tudja, hogy úgysem fogják kiállítani."

Herrera szerint nem is volt kérdés, hogy a portugál bíró a hollandok mellé fog állni. "Amikor ugyanarról a kontinensről küldenek bírót, mint ahonnan az egyik résztvevő válogatott érkezett, akkor rögtön felmerül a kérdés, hogy miért nem máshonnan választottak játékvezetőt, például Ázsiából vagy Afrikából?"

Robben a meccs után elismerte, hogy az első félidőben színészkedett, bár azt mondta, hogy a büntető a 94. percben jogos volt.

Szavazzon ön is, jogos volt a holland büntető vagy sem?