James Rodríguez megvalósította álmait

James Rodriguez, foci, foci-vb, kolumbiai fociválogatott
BRAZIL, Rio de Janeiro : Colombia's midfielder James Rodriguez and his teammates celebrate after the Round of 16 football match between Colombia and Uruguay at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro during the 2014 FIFA World Cup in Brazil on June 28, 2014. AFP PHOTO / LUIS ACOSTA
Vágólapra másolva!
Kolumbia él, jelentette ki José Pekerman Uruguay legyőzését követően. A kolumbiai labdarúgó-válogatott története során először jutott el a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, és egy új sztár születésének is szemtanúi lehettünk.
Vágólapra másolva!

"Több álmom vált valóra ezzel a történelmi sikerrel. Mindig is arra vágytam, hogy a Maracanában szerezzek gólt, és most ez is megvalósult" - nyilatkozta a mérkőzés hőse, James Rodríguez, aki két gólt szerzett, ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán.

Jose Pekerman szövetségi kapitány rettenetesen boldog volt, hogy egy ilyen történelmi győzelem részese lehetett. "Hihetetlen boldogságot érzek. A kolumbiaiak már hosszú évtizedek óta vártak egy ilyen sikerre, és most megadhattuk nekik. Kolumbia él!" - mondta Pekerman. "Tudtuk, hogy kivel állunk szemben, nagyon fontos tényező volt, hogy ismertük az ellenfelünket. De ne feledjük, Uruguaynak is nagyszerű csapata és edzője van."

James Rodriguez ellenállhatatlan volt Forrás: AFP/Luis Acosta

Az uruguayi kapitány, Oscar Tabarez szerint James Rodríguez mellett David Ospina, a kolumbiaiak kapusa volt a meccs hőse, miatta nem sikerült szépítenie csapatának. Uruguay 0-2 után az utolsó 40 percben mindent elkövetett a gólszerzés érdekében, de a kapus négy bravúrt is bemutatott, főleg a 79. percben Maxi Pereira lövésénél mentett hatalmasat.

"Egyértelműen Ospina volt az oka, hogy csapatom nem tudott talpra állni. Kockáztatnunk kellett, hogy csökkentsük a hátrányunkat, támadtunk is, de a kapus nem hagyta, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe"” - nyilatkozta Tabarez. "Tudtunk, hogy Kolumbia nagyon jó csapat, az első félidőben végig tempót diktált és a vébé góljával vezetést is szerzett. A második játékrész elején többet hibáztunk, és a második gól mindent eldöntött."