Boateng a pénzre fogja a kirúgását

ghána - usa, vb 2014, lövés
NATAL, BRAZIL - JUNE 16: Kevin-Prince Boateng of Ghana kicks the ball against Kyle Beckerman of the United States during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group G match between Ghana and the United States at Estadio das Dunas on June 16, 2014 in Natal, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kevin-Prince Boateng pár nap hallgatás után elmondta, miért rúgták ki a ghánai csapatból Sulley Muntarival együtt a Portugália elleni, sorsdöntő mérkőzés előtt egy nappal. A játékos úgy gondolja, mondvacsinált ürüggyel küldték haza, és az igazi probléma az volt, hogy rá mert kérdezni, hova tűnt a ghánai szövetségnek átutalt FIFA-pénz. 
Vágólapra másolva!

„Egy egymás közti meccsen odafordultam Muntarihoz, és megkérdeztem, ő-e a játékvezető. Az edzőnk [James Kwesi Appiah] azt hitte, hozzá szóltam, és valami sértőt mondtam, Erre ott, mindenki előtt elkezdett lehordani, pedig Sulley és én is mondtuk neki, hogy semmi sértő nem hangzott el. Mindenki hallotta, mi történt – idézi Boatenget a football-italia.net.

„Azt hiszem, Appiah-nak valami más baja volt velem, és leste az alkalmat, hogy kitehessen a csapatból. Ha őszinte akarok lenni, egyszerűen kirúgtak. De akkor miért nem rúgtak ki másnap, miért vártak csütörtökig, ha egyszer már vasárnap elkövettem a hibát? – teszi fel a kérdést a ghánai támadó, majd rögtön meg is válaszolja.

„Szerintem az egész ügy azért volt, mert néhány nappal korábban találkoztam a ghánai szövetség elnökével, és megkérdeztem, hova tűnt a pénz, amit a FIFA utalta a szövetségnek. Mindenki azt hiszi, fényűző életet élünk. Tény, hogy óriási megtiszteltetés a válogatottban futballozni, de az utazásaink és a szállásaink minősége… egy szóval nem hiszem, hogy erre megy el a pénz, amit a szövetség kap.”

Kevin-Prince Boateng itt nem magyarázkodik, hanem lő Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone

Boateng úgy érzi, a ghánai csapat gyenge szereplése (csak egy pontot szereztek) is a körülményeknek volt köszönhető. „Egyszerűen csak megkérdeztem, hol van a pénz, mert láttuk a többi csapatot, akik tényleg jól érzik magukat a vébén, és még a családjukat is kiutaztatták velük. Számunkra azonban egy rémálom volt az egész torna. A körülmények miatt estünk ki, és ezért szereztünk csak egy pontot. Ilyen körülmények között lehetetlen volt ennél jobban szerepelni.”