Leomlott egy híd Belo Horizontéban

Brazíliai hídbaleset
View of a viaduct that collapsed on July 3, 2014 in Belo Horizonte, Brazil, crushing several vehicles. Two persons were killed and 19 injured Thursday when an unfinished viaduct collapsed in the southeastern Brazilian city of Belo Horizonte, firefighters said. AFP PHOTO/LINCON ZARBIETTI /O TEMPO - BRAZIL OUT
Vágólapra másolva!
A brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyik elődöntőjének helyszíne a Belo Horizonte-i Estadion Mineiro lesz, a stadion átépítése miatt felépített útszakasz egyik felüljárója csütörtök délután leomlott, és maga alá temetett számos járművet. A mentés ezekben a percekben is folyik, de az már biztos, hogy vannak áldozatok.
Vágólapra másolva!

Súlyos baleset történt Brazíliában, Belo Horizontéban, ahol egy, a világbajnokság miatt épített elkerülő út felüljárója összedőlt, és ráomlott az alatta haladó járművekre. Különböző források legalább egy, mások két halálos áldozatról számolnak be.

Az egészen biztos, hogy a buszt vezető nő életét vesztette, több sérültet súlyos állapotban szállítottak kórházba. A Brazil GloboNews 19 sérültről tud, a hírügynökségnek egy szemtanú azt mondta, "beleremegett a föld, amikor leomlott a híd. Olyan érzés volt, mint egy földrengés, egy óriási csattanás kísérte a híd leomlását."

A Belo Horizonte-i hídbaleset Forrás: AFP/Lincon Zarbietti

Az Estadio Mineiro közelében levő felüljáró csütörtök délután szakadt le, a videón jól látszik, hogy alatta éppen komoly forgalom halad át. Egy másik szemtanú, aki a busz hátsó részében ült, azt mondta, "amikor láttam, hogy leomlik a híd, a legrosszabbtól tartottam. Attól féltem, maga alá temeti az egész buszt" - mondta Renata Soares.

Az egyik brazil tévétársaság helikopterének felvételein úgy néz ki, a leomlott hídelem alá szorult jármű egy iskolabusz, de rengeteg tűzoltó és mentős van a helyszínen, és egyelőre nem számoltak be további áldozatokról.

Az Estadio Mineirao (hivatalos nevén Estadio Governador Magalhaes Pinto) a Maracana mögött a második legnagyobb stadion Brazíliában, a 67 ezres létesítmény megközelítése azonban nehezen megoldható, ezért döntöttek úgy a városi hatóságok, hogy elkerülő utakat építenek. Az egyik ilyen be nem fejezett útszakaszhoz készült a leomlott felüljáró, amit egy meglevő híd mellé húztak fel, de nem készült el időre, így nem vették használatba.