Maradona: Messi nagyon egyedül van

focivébé, foci-vb, Argentína-Svájc
SAO PAULO, BRAZIL - JULY 01: Lionel Messi and Sergio Romero of Argentina look on prior to the start of extra time during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Argentina and Switzerland at Arena de Sao Paulo on July 1, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Diego Maradona szerint az argentin labdarúgó-válogatott nem játszott eddig jól a brazíliai világbajnokságon, és a játéka túlságosan Lionel Messire épül. Maradona úgy gondolja, az argentin csapat egyelőre csak 40 százalékot ad ki valós tudásából. 
Vágólapra másolva!

"A többi játékosnak bele kell verni a fejébe, hogy nem lehetünk Sporting Messi. Igen, képes nagyszerű gólt lőni, de aztán ha véletlenül kikapunk, nem támadhatunk rá azzal, hogy ő a katasztrófa oka" - mondta az 1986-os vb-n győztes legendás argentin játékos a venezuelai televíziónak, hozzátéve, hogy a csapat eddig 40 százalékot nyújtott önmagához képest Brazíliában. - "A srác nagyon egyedül van. Nincsenek ritmusváltások, a támadók nem mozognak eleget."

A Svájc elleni nyolcaddöntővel kifejezetten elégedetlen volt Maradona, mert szerinte egy sokkal gyengébb csapat ellen szenvedtek honfitársai. "Egyénenként és csapatként is jobbak vagyunk. Svájc kiváló órákat készít, de jó labdarúgójuk kevés van" - hangoztatta a mondandójával gyakorta botrányt kavaró korábbi támadó. A négy éve szövetségi kapitányként Argentínát vb-negyeddöntőig vezető Maradona összegzésében azt emelte ki: a válogatottnak sokat kell javulnia ahhoz, hogy Belgiumot legyőzze a szombati negyeddöntőben.

Ha ő nem csinál semmit, nem történik semmi Forrás: Europress/Getty Images/Matthias Hangst

Messi azt tette hozzá, az Arena Sao Paulo gyepe "túlságosan száraz és kemény volt", ami a védekező svájciaknak kedvezett, a győztes gólról pedig úgy nyilatkozott, "majdnem előttem én, de aztán láttam, hogy El Fideo [Di Maria beceneve] jön a jobbomon, úgyhogy kitettem inkább neki. Szerencse, hogy így tettem, mert egy másodperc múlva már szaladhattunk is ünnepelni."

Argentína az Egyesült Államot nagy nehézségek árán legyőző Belgiummal találkozik a negyeddöntőben.