Deschamps: A helyünkre kerültünk

World Cup 2014 - France press conference THOUGHTFUL Didier Deschamps SQUARE FORMAT France's national soccer coach, Didier Deschamps, speaks during a press conference in Brasilia, Brazil, 29 June 2014. France faces Nigeria in a FIFA World Cup 2014 round of
France's national soccer coach, Didier Deschamps, speaks during a press conference in Brasilia, Brazil, 29 June 2014. France faces Nigeria in a FIFA World Cup 2014 round of sixteen match on 30 June 2014. Photo: Marius Becker/dpa
Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csapata fegyelmezettségét dicsérte a Franciaország ellen aratott 1-0-s győzelem után. A brazíliai világbajnokság negyeddöntőjét elvesztő franciák szakvezetője, Didier Deschamps azt mondta, csapata ezzel a vereséggel a helyére került.
Vágólapra másolva!

"A csapatom nagyszerűen küzdött, de a játékosok nagyon szenvedtek az őrült melegtől. Ha úgy érzem, hogy egy-egy újabb inger miatt cserére van szükségem, akkor meglépem. A csapat játéka mérkőzésről mérkőzésre javul, mindenki fegyelmezett, kiváló a hangulat” - értékelt Joachim Löw a franciák elleni 1-0-s győzelem után.

Kollégája, Didier Deschamps francia szövetségi kapitány reálisan értékelte a látottakat a TF 1 tévécsatornának. "Azt tettük, amit kellett, mentünk a németek után, de be kell látnunk, hogy ellenfelünk jóval több tapasztalattal rendelkezett nálunk. Fizikálisan is erősebb volt, ennek köszönhetően tudott előnyt szerezni a mérkőzés elején. Pontatlanok voltunk, Neuer pedig akkor védett, amikor a legnagyobb szükség volt rá. Azt kell mondanom, a helyünkre kerültünk, még akkor is, ha természetesen szerettünk volna továbbjutni" - nyilatkozta.

Didier Deschamps Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A német csapatkapitány, Philipp Lahm ugyancsak a brutális melegre panaszkodott, és hiányolta az újabb gólt. "Csapatként teljesítettünk, de azt hiszem, szükség lett volna a második gólunkra. Taktikailag mindkét csapat jól teljesített."

"Remélem, az út nem ér véget az elődöntőben, jó lenne kilenc nap múlva ismét pályára lépni itt" - célozott a június 13-i, szintén Maracanában játszandó fináléra Mats Hummels, az egyetlen gól szerzője.

"Csodálatos dolgokat tapasztaltunk meg ezen a vébén, sajnálom, hogy meg kellett most állnunk ezen az úton" - mondta Mathieu Valbuena. "Szomorúak vagyunk, mert döntőről álmodtunk, és bár mindent beleadtunk, ez most nem volt elég."

"Csalódottak vagyunk, de el kell fogadnunk, hogy ez történt" - jelentette ki Yohann Cabaye. "Büszkék vagyunk magunkra, fiatal a csapatunk, tudunk még továbbfejlődni."