Neymar csigolyatörtést szenvedett

brazília - kolumbia, foci-vb 2014, brazil, neymar
Brazil's forward Neymar reacts during the quarter-final football match between Brazil and Colombia at the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on July 4, 2014. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Neymar, a brazilok legjobbja nem léphet pályára a Németország elleni keddi vb-elődöntőben, miután a kolumbiaiak ellen súlyosan megsérült a háta.
Vágólapra másolva!

"Annak alapján, amit az orvostól hallottunk, és amilyen fájdalmai vannak, Neymar nem fog gyorsan felépülni a hátsérüléséből. Ha legyőzzük a németeket, a döntőben már talán játszhat" - mondta még reményedve, közvetlenül a Kolumbia ellen 2-1-re megnyert negyeddöntő után Luiz Felipe Scolari, a brazilok szövetségi kapitánya.

Neymart a 88. percben hordágyon vitték le, miután Juan Zuniga felugorva a hátába térdelte. A Barcelona sztárját kórházba vitték, ahol különféle vizsgálatok elvégzése után kiderült: a harmadik ágyékcsigolyája eltört.

Itt még nem a háta fájt Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A kolumbiaiak elleni mérkőzés nem volt különösen durva, de rengeteg volt az apróbb szabálytalanság, összesen 54-szer ítélt szabadrúgást a bíró. Neymar már a Chile elleni nyolcaddöntőn is összeszedett két kisebb sérülést, de a térde és a combja is rendbe jött a negyeddöntőre.

Rodrigo Lasmar, a brazilok csapatorvosa elmondta: Neymar sérülése nem olyan súlyos, hogy műteni kelljen, de néhány hétig biztosan nem léphet pályára, mert a sérült testrészt mozdulatlan állapotban kell tartani.

Brazília kedd este játszik a német válogatottal - nemcsak Neymar, hanem a csapatkapitány Thiago Silva nélkül is, ő ugyanis megkapta a második sárga lapját.