Robben lehetett volna a hollandok nyerőembere

OPTA stat kapusok
Vágólapra másolva!
Bár úgy tűnt, önzően futballozott, a statisztika azt mutatta, Arjen Robben hasznos tagja volt a holland labdarúgó-válogatottnak, amely 0-0-s mérkőzés után tizenegyesekkel búcsúztatta Costa Ricát a vb negyeddöntőjében.
Vágólapra másolva!

Louis van Gaal olyat tett, amilyenre labdarúgó világversenyen talán még sohasem volt példa, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a 120. percben kapuscserét hajtott végre, és Jasper Cillessen helyett Tim Krult küldte be a tizenegyesrúgásokra.

Cillessenről nem derült ki, milyen formában van, egyetlen védését a hosszabbítás végén kellett bemutatnia, igaz, Umana ziccerénél óriásit védett. Ezzel szemben kollégája, Keylor Navas bravúrt bravúrra halmozott, a statisztika szerint hét bravúros védést mutatott be, és még az elszenvedett szabálytalanságok kategóriában is szerzett egy strigulát, joggal lett a FIFA választása szerint a meccs legjobbja.

Forrás: Origo

Szélsőposzton Arjen Robben nyerő ember lehetett volna, ő volt az egyetlen talán a hollandok közül, aki csúcsjáratok pörgött, és bár olyan érzésünk volt, hogy a 120 perc alatt önzősége több kárt okozott, a statisztika szerint hasznos tagja volt a csapatnak.

Majdnem kétszer annyit passzolt, mint a Costa Rica-i szélső, Christian Bolanos, 49 átadásának 86 százaléka pontos is volt. Igaz, a kaput nem találta el, mert öt lövését blokkolták, de nyolcszor is szabálytalankodtak vele, és ezek a pontrúgások életveszélyesek voltak.

Forrás: Origo

Ezzel szemben Bolanost egyszer akasztották, egy kaput el nem talált és két blokkolt lövése volt, 27 passzának viszont csak 60 százaléka volt pontos.