Suárez megbélyegzett ember lesz

Giorgio Chiellini, Luis Suárez, foci, foci-vb
BRAZIL, Natal : (FILES) This combo of 2 photos shows Italy's defender Giorgio Chiellini (L) showing an apparent bitemark and Uruguay forward Luis Suarez (R) holding his teeth after the incident during the Group D football match between Italy and Uruguay at the Dunas Arena in Natal during the 2014 FIFA World Cup on June 24, 2014. Suarez on June 30, 2014 apologized to Italian defender Giorgio Chiellini and to the entire "football family" for the bite for which he was penalized by the FIFA, in a message published on his official Twitter and Facebook accounts. AFP PHOTO/ YASUYOSHI CHIBA / DANIEL GARCIA
Vágólapra másolva!
Hriszto Sztoicskov, a Barcelona egykori világklasszis csatára szerint nagyon nehéz időszak vár Luis Suárezre, ha valóban a katalán futballcsapathoz szerződik.
Vágólapra másolva!

A világbajnokságon az olasz Giorgio Chiellinit megharapó, és emiatt négy hónapra eltiltott uruguayi csatárt a hírek szerint komolyan szerződtetné a Barca, de a hétfői sajtótájékoztatón Andoni Zubizarreta sportigazgató semmilyen hírt nem volt hajlandó kommentálni ezzel kapcsolatban.

Angol lapértesülések szerint a Liverpool 62 millió angol fontot kaphat Suárezért, de még az is elképzelhető, hogy az ügyletbe beleveszik a Barcelona chilei válogatott támadóját, Alexis Sanchezt.

A hírt Sztoicskov úgy kommentálta, hogy Suáreznek a legrosszabbra is fel kell készülni, az biztos, már a megérkezésekor gúnyos támadásoknak lesz kitéve.

Chiellini válla, Suárez foga Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba/Daniel Garcia

"Suáreznek fel kell készülnie arra, hogy megbélyegzett ember lesz" - mondta a bolgár csatár, aki 1990-1995, majd 1996-1998 között volt a Camp Nou egyik kedvence. "Olvastam a lehetséges szerződtetéséről, nagyon jó játékosnak tartom, az egyik legjobb csatárnak, akinek nagy klubnál kell játszania. De ez a harapás problémát jelent majd, minden ellenfél, játékvezető, újságíró megnehezíti az életét. Állandó médiafigyelem és provokáció közepette kell majd futballoznia, ami állandó feszültségben tartja."

Ha valaki, akkor Sztoicskov tudja, milyen lehet Suárez helyzete. A bolgár fenegyerek az 1990-es spanyol Szuperkupa-döntőben megtapost Ildefonso Urizar Azpitarte játékvezető lábát, ezért kéthónapos eltiltást kapott. (A jelenet lassítva 1:35-nél látható.)


"Akkor nagy hibát követtem el, utána nagyon időszak várt rám. Suárezzel ugyanez lesz, az ellenfél játékosai végig provokálni fogják, hogy erőszakos reakciót váltsanak ki belőle. Minden mérkőzés egy pszichológiai háború, és akkor még az újságírókról nem is beszéltünk."