Társoldalunk:

A brazilok mindent bevetnek

2014.07.07. 10:08

A brazilok azt szeretnék elérni a FIFA-nál, hogy a csapatkapitány Thiago Silva játszhasson a németek elleni keddi elődöntőben.

A Kolumbia elleni negyeddöntőn az első gólt szerző Thiago Silva a 64. percben kapott sárga lapot, amikor rávetődött a kolumbiaiak kapusára, Ospinára, aki így nem tudott egy kirúgással gyors ellentámadást indítani.

A PSG védője korábban már begyűjtött egy sárgát a Mexikó elleni csoportmeccsen, és két sárga után eltiltás jár a vébén, mert csak a negyeddöntők után törölték el a lapokat. A brazil szövetség fellebbezést nyújtott be a FIFA-nál, és az indoklásban azt írják, hogy szerintük jogtalanul kapta a sárga lapot a védő.

Thiago Silva gólja is kellett a braziloknak az elődöntőhöz, amiről a védő jelen állás szerint lemaradForrás: AFP/Odd Andersen

A FIFA jelezte, hogy megkapta a brazilok kérelmét, de még nem vizsgálta meg az esetet. Őszintén szólva, nagyon csodálkoznánk, ha eltörölnék Thiago Silva sárgáját, és a védő játszatna az elődöntőben. Persze valahol érthető a brazilok próbálkozása, mivel a csigolyatörést szenvedett Neymarra biztosan nem számíthatnak, így ha Thiago Silva eltiltása is érvényben marad, a támadósor és a védelem legfontosabb embere is hiányozni fog a döntőért vívott csatáról.