A BL-ben is habozhatnak a bírók

bíró, jelölőspré
PORTO ALEGRE, BRAZIL - JUNE 25: Lionel Messi of Argentina prepares to take a free kick as referee Nicola Rizzoli sprays a temporary line during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group F match between Nigeria and Argentina at Estadio Beira-Rio on June 25, 2014 in Porto Alegre, Brazil. (Photo by Ian Walton/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sikeresen debütált a világbajnokságon a játékvezetők áltak a sorfal helyét megjelölő spray, amelyet a későbbiekben UEFA-rendezvényeken is használhatnak majd.
Vágólapra másolva!

A FIFA a vébét megelőzően már az U17-es, az U20-as, valamint a klubvilágbajnokságon is tesztelte a sprayt, amely valóban hasznos újítás, hiszen a sorfal tagjaitól elveszi azt a lehetőséget, hogy a szabadrúgás előtt előrébb lopakodjanak. Ezzel a szabadrúgást elvégző játékos is jól jár, akinek így már nincs oka hisztiztnie, hogy nem volt meg az előírt 9,15 méter a labda és a sorfal között.

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A borotvahabra hasonlító spray kitalálója, Heine Allemagne elárulta, hogy az UEFA is vevő az ötletre, így nemsokára akár a Bajnokok Ligájában is láthatjuk a bírókat, ahogy gondosan kijelölik a sorfal helyét. Allemagne nagy vágya, hogy az európai topligákban is meghonosodjon a spray.

"Tudom, hogy sokan konzervatívan állnak az újításokhoz, de remélem, az embereket, köztük a Premier League vezetőit, meggyőzte, amit a vébén láttak" - mondta Allemagne.