Jöjjön a harmadik német-argentin döntő

Foci VB 2014 elődöntősök Németország Lahm
Philipp Lahm of Germany reacts during the FIFA World Cup 2014 quarter final soccer match between France and Germany at Estadio do Maracana in Rio de Janeiro, Brazil, 04 July 2014. Photo: Andreas Gebert/dpa (RESTRICTIONS APPLY: Editorial Use Only, not used in association with any commercial entity - Images must not be used in any form of alert service or push service of any kind including via mobile alert services, downloads to mobile devices or MMS messaging - Images must appear as still images and must not emulate match action video footage - No alteration is made to, and no text or image is superimposed over, any published image which: (a) intentionally obscures or removes a sponsor identification image; or (b) adds or overlays the commercial identification of any third party which is not officially associated with the FIFA World Cup) EDITORIAL USE ONLY
Vágólapra másolva!
Örömmel és felkészülten várja az Argentína elleni döntőt a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon szereplő német válogatott, beleértve Joachim Löw szövetségi kapitányt is. A németek igyekeznek óvatosan fogalmazni, de érzik ők is, hogy nekik áll a zászló. 
Vágólapra másolva!

"Európa Dél-Amerika ellen, izgalmas felállás" - jelentette ki a német szakvezető, majd röviden elemezte az ellenfelet. "Erős, egységes és jól szervezett a védelmük, támadásban pedig olyan remek játékosaik vannak, mint Messi és Higuain. Alaposan felkészülünk belőlük, és nagyon várjuk a vasárnapi finálét."

A német válogatott a keddi elődöntőben 7-1-re lemosta a házigazda brazilokat, ám a hátvéd Mats Hummels óva intett az elbizakodottságtól: "Nagyon kemény meccs lesz, senki se számítson arra, hogy olyan könnyedén játszhatunk majd, mint Brazília ellen."

Philipp Lahm csapatkapitány, aki 113. válogatott meccsére készül, ugyancsak hangsúlyozta, hogy a finálé 0-0-ról kezdődik:"A döntő mindkét irányba eldőlhet, de elszántak vagyunk, és önbizalommal utazunk Rióba."

Philipp Lahm, a német csapatkapitány Forrás: AFP/Andreas Gebert

Hasonlóan vélekedett Manuel Neuer kapus is, aki kifejtette, nem szabad, hogy elvakítsa őket a sima elődöntő: "Sokan cserélnének velünk, és örülünk az argentinok elleni döntőnek, de tudjuk, hogy még semmit sem értünk el." A két válogatottnak ez lesz a harmadik vb-döntője, amire még nem akadt példa a finálék történetében. Az 1986-os végjátékban a Diego Maradona vezette dél-amerikaiak 3-2-re nyertek Mexikóban, majd négy évvel később a németek 1-0-lal vágtak vissza a római fináléban.