Dzsudzsák odavan Kolumbiáért

brazília - kolumbia, foci-vb 2014, brazil
Brazil's midfielder Oscar (L) vies with Colombia's midfielder Fredy Guarin during the quarter-final football match between Brazil and Colombia at the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on July 4, 2014. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Nem lesz szomorú vasárnapja a német labdarúgó válogatottnak, a győztesnek járó kupát ugyanis nem az eddig minden meccsüket megnyerő argentinok vehetik majd át – vélekedik Dzsudzsák Balázs, az orosz FK Dinamo Moszkva játékosa, aki a brazíliai torna második elődöntőjének másnapján nyilatkozott a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.
Vágólapra másolva!

A 61-szeres magyar válogatott középpályás jelenleg a csapatával az ausztriai Lienzben edzőtáborozik, illetve felkészülési meccseken vesz részt. "A világbajnokság eddigi mérkőzéseit szinte kivétel nélkül megnéztem a tévében, bár az éjszakába nyúló hosszabbításos meccsek végén olykor majdnem leragadt a szemem. Volt néhány élvezhetetlen összecsapás, de a nagy meccsek élménye rendre felülírt minden rosszat és kisebb csalódást. Kifejezetten élveztem a holland-spanyol mérkőzést, a büntetőpárbajjal zárult Hollandia-Costa Rica negyeddöntőt, és persze a Brazília-Németország elődöntőt is. Utóbbihoz csak azért nem fűzök hozzá semmit se, mert a látottak önmagukért beszéltek - mondta Dzsudzsák.

"Külön is említést tennék a kolumbiai együttesről, akik csoportgyőztesként jutottak tovább, aztán kiejtették Uruguay-t, majd csak egy góllal kaptak ki Brazíliától. A felsorolásomból kiderül, hogy az eseménydús meccsek maradtak meg a legjobban bennem, ahol sok volt a gól és nagy az izgalom, ahol hosszabbítani kellett, vagy még a ráadás 30 perce sem volt elegendő a találkozó sorsának eldöntéséhez.”

Oscar küzd Freddie Guarínnal a Brazília-Kolumbia meccsen Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Sokakkal együtt Dzsudzsák Balázs is úgy gondolja, hogy a befejeződéséhez közeledő világbajnokság távolról sem csak a nagyokról, az éremszerzésre képesnek tartott csapatokról szólt, hanem olyan, hatalmas fejlődést mutató és rokonszenvesen küzdő válogatottakról is, mint amilyen például a már említett Kolumbia, továbbá Costa Rica, Algéria és Mexikó.

"Összehasonlítva a négy évvel ezelőtti dél-afrikai világbajnokságot a mostanival, szerintem a brazíliai torna a sportág fejlődését mutatta, de egyben azt is, hogy egyre több válogatott képes megszorítani, sőt, olykor még meg is leckéztetni a világranglista élmezőnyébe tartozó ellenfeleit.”

A válogatott játékosnak az a véleménye, hogy a vasárnapi döntőben nem érheti kellemetlen meglepetés a brazilokat legázoló és megszégyenítő német együttest. "Mintaszerűen időzítették a formájukat, a legmagasabb fokon motiváltak, tehát jó vagy kevésbé látványos mérkőzésen az argentinokat is le fogják győzni.”

Dzsudzsák Balázs az albánok elleni meccsen is jól játszott Forrás: MTI/Illyés Tibor

Arra a kérdésre, hogy személyes pályafutása miként alakulhat az elkövetkezendő hetekben, diplomatikus választ adott. "Én jelenleg csak a felkészülésemmel foglalkozok, és örömmel tapasztalom, hogy egyre jobb erőben és formában vagyok, és ezért igen jó a kedvem. Annyit tudok, hogy a Dinamo örülne a maradásomnak, de az is igaz, hogy vannak ajánlatok, amelyek elbírálása a menedzserek dolga. Akármi is történik, én a következő idényben a régi, vagy inkább a legjobb idényeire emlékeztető Dzsudzsák Balázs szeretnék lenni” – hangsúlyozta a tízedik éve a hivatásosok táborába tartozó labdarúgó.