Messinek lépni sincs ereje

Argentína-Hollandia, foci-vb, vébé, Brazília 2014
SAO PAULO, BRAZIL - JULY 09: Lionel Messi of Argentina controls the ball as (L-R) Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong and Ron Vlaar give chase during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between the Netherlands and Argentina at Arena de Sao Paulo on July 9, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az állandó szoros őrizet, a felelősség súlya és a feszített tempó megtette a magáét: édesapja szerint Lionel Messinek lépni sincs ereje. A németek a tenyerüket dörzsölik. 
Vágólapra másolva!

Lionel Messi a csoportkörben messze kiemelkedett az argentin válogatottból, a hátán cipelte a csapatot a 16 közé, de az egyenes kieséses szakaszban már távolról sem olyan meggyőző, mint a torna első szakaszában.

Ennek nyilván van köze ahhoz is, hogy az ellenfelek (teljesen jogosan) elsősorban benne látták a veszélyforrást, és gyakran ketten őrizték, de a játékos édesapja, Jorge Messi szerint más gond is van. „Lionel teljesen kimerült, lépni is alig van ereje. Úgy érzi, a lábai egyenként 100 kilósak.”

Argentína az egyenes kieséses szakaszban lejátszott három meccséből kétszer is 120 percet volt kénytelen a pályán tölteni (nem beszélve a hollandok elleni büntetőpárbajról), nem csoda, hogy a kulcsjátékosok ki vannak facsarva. Messi Svájc ellen még adott egy meccsdöntő gólpasszt, de sem Belgium, sem Hollandia ellen nem villogott, ami meg is látszott Argentína teljesítményén.

Az állandó szoros őrizet megtette hatását Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Ronald Martinez

A németek korábban már jelezték, egyáltalán nem bánják, hogy Argentínával találkoznak a döntőben. A német edzőbázisról olyan hírek szivárognak ki, hogy a stáb megalkotta a Messi megállításához szükséges stratégiát, de a csapat segédedzője, Hansi Flick a taktikát firtató kérdésre csak annyit válaszolt, „természetesen nem áruljuk el.”