Vágólapra másolva!
Tulajdonképpen nem nagy truváj, de gyorsan cáfoljuk meg azokat a szárnyra kapott híreszteléseket, hogy Ron Vlaar büntetője a tébolyultan ünneplő Sergio Romero mögött begurult volna az argentin kapuba. Nem gurult be, és hiába is gurult volna be. 
Vágólapra másolva!

Komolynak nem igazán nevezhető vita indult meg arról, vajon korán ünnepelt-e Sergio Romero kapus a Hollandia elleni büntetőpárbaj első körében, miután kivédte Ron Vlaar büntetőjét. A visszajátszásokból ugyanis nem volt egyértelmű, hogy a védést bemutató kapuson felpörgő labda nem gurult-e be aztán a kapuba, de a vita már több szempontból is érvényét vesztette.

Az első felvételeken még valóban csak annyi látszik, hogy a labda gellert kapva elindul a gólvonal felé (sőt, még az is látszik, hogy Vlaar is tesz egy tétova mozdulatot, hogy megreklamálja az esetet, de aztán rájön ő is, hogy hiába), de mostanra tele van az internet cáfolatokkal.

Először is valószínűnek látszik, hogy Vlaar beleért a kapusról visszapattanó labdába, ami szabálytalan, tehát innentől kezdve teljesen mindegy, átgurult-e a labda végül a gólvonalon. Másodszor mostanra az is egyértelművé vált, hogy nem gurult át.