Neuer: Öt hétig ünnepelni fogunk

Németország, világbajnok, focivébé, 2014
Germany's forward Andre Schuerrle (C) holds the trophy as he celebrates with teammates after his team's victory in the final football match between Germany and Argentina for the FIFA World Cup at The Maracana Stadium in Rio de Janeiro on July 13, 2014. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
A vb-győzelem után öthetes ünneplést helyezett kilátásba Manuel Neuer, a német labdarúgó-válogatott kapusa, aki szerint a kiváló csapatszellem volt az alapja az aranyéremnek. Philipp Lahm szerint felszántották a pályát, az argentin Javier Mascherano viszont óriási fájdalomról és ürességről nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

"A kiváló csapatszellemnek köszönhetően lettünk világbajnokok, hihetetlen kohéziót alkottunk" - nyilatkozta a világbajnokság legjobb kapusának választott Manuel Neuer. "Hihetetlen, amit véghez vittünk, egész Németország világbajnok. Az egész csapat csodálatos volt. Most ünnepelni fogunk... legalább öt hétig."

"Hihetetlen és elmondhatatlan, amit érzek" - idézte a Bild a csapatkapitányt, Philipp Lahmot. "A világbajnokság legjobb csapataként jártuk a magunk útját, mérkőzésről mérkőzésre jobbak voltunk, és felszántottuk a pályát. Az első világbajnokság, amire emlékszem, az 1990-es volt, amikor utoljára nyertünk vb-aranyat. Most a részese lettem a sikernek, ez a cím volt mindig is az álmom."

Neuer: Hihetetlen, amit véghez vittünk Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Ez egy történelmi nap Németország számára" - nyilatkozta Rainer Koch, a német szövetség alelnöke a Kickernek. "Ez az aranyérem a csapatszellem, a taktikai fegyelem, és a játékosok diadala, de egyben az egész német futball sikere is. Első európai csapatként nyertünk Dél-Amerikában vébét, 7-1-re vertük az elődöntőben Brazíliát, Miroslav Klose pedig a vb-történelem új gólrekordere lett."

Az argentinok középpályása, Javier Mascherano azt mondta a Marcának, életre szóló fájdalmat szerzett a válogatott azzal, hogy nem sikerült, megnyernie a mérkőzést.

"Sajnos ez a fájdalom el fog bennünket kísérni, hiszen a kezünkben volt a lehetőség. Nehéz megmagyarázni a történteket, mindent megtettünk a győzelemért, és óriási gólszerzési esélyeink voltak. A fájdalom óriási, mert szerettük volna visszavinni Argentínába a vb-serleget. Ürességet érzek, és sajnálom azokat az embereket, akik miattunk eljöttek ide, vagy otthon szurkoltak értünk. Büszke vagyok, hogy ebben a csapatban futballozhatok."

Az argentin szövetségi kapitány, Alejandro Sabella szomorú a vereség miatt, de nagyon büszke a játékosaira. "Szomorú vagyok, hiszen nem tudtuk megnyerni a legfontosabb mérkőzést, de egyben büszke is vagyok a csapatra, amely lehetővé tette, hogy egy ilyen döntő részese lehessek. Gratulálok a játékosaimnak."