Nem lesznek üresek a lelátók a nyári futball vb-n

Német szurkolók, 2014-es vb
A németeknek van miért útra kelni, csapatuk a legnagyobb esélyes a győzelemre
Vágólapra másolva!
Az első értékesítési szakasz zárultáig csaknem 3,5 millió jegyigénylés érkezett be a jövő évi oroszországi világbajnokságra a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA).
Vágólapra másolva!

A FIFA csütörtöki tájékoztatása szerint 300 ezer szurkoló jelentkezett be a döntőre, míg a nyitómérkőzést 150 ezren szeretnék a helyszínen látni.

A vb-belépők ára 90 és 920 euró között (28 ezer-285 ezer forint) mozog.

A németeknek van miért útra kelni, csapatuk a legnagyobb esélyes a győzelemre Forrás: Presse Sports/Mantey Stephane

Az igénylések 70 százaléka a rendező országból érkezett,

ezenkívül sokan érdeklődnek a torna iránt Németországból, Brazíliából, Mexikóból, Argentínából, az Egyesült Államokból, Kolumbiából, Egyiptomból, Kínából és Lengyelországból is.

Az értékesítés második fázisa a vb-döntő csoportjainak december 1-jei kisorsolása után kezdődik.

December 5. és 2018. január 31. között random sorsolással, majd március 13-tól április 3-ig egy újabb, aki kapja marja versengés következik.

Csütörtöktől lehet harcba indulni a jövő évi foci-vb jegyeiért

Szeptember 14-én, csütörtökön kezdődik meg a jegyértékesítés első fázisa a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. A rendszer a már jól ismert, pályázásos, sorsolásos szisztémával rajtol. A FIFA figyelmeztet, mindenkinek, aki jegyhez jut, egy szurkolói azonosítót kell készíttetnie. Szeptember 14-én, csütörtökön moszkvai idő szerint délben, ami Magyarországon délelőtt 11 órát jelent, veszi kezdetét a jegyértékesítés első fázisa a jövő évi oroszországi világbajnokságra.

A szerencséseknek április-májusban kezdik meg postázni a jegyeket. Április 18-tól július 15-ig lesz egy harmadik, last minute fázis, ez lesz az utolsó lehetőség, hogy a FIFA-n keresztül jegyhez lehet jutni.

Ami a korábbi vb-ket illeti, az első értékesítési szakaszban

a 2014-es brazíliai világbajnokságra 6,1, a 2010-es dél-afrikaira pedig 1,6 millió igénylés futott be.