Részletesen elmagyarázzák majd a videobírós döntéseket a foci-vb-n

fbl Horizontal
Referee Craig Pawson looks at the pitch-side screen after speaking to the VAR (Video Assistant Referee) before giving Liverpool a penalty during the English FA Cup fourth round football match between Liverpool and West Bromwich Albion at Anfield in Liverpool, north west England on January 27, 2018. / AFP PHOTO / PAUL ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Ha használják a videobíró-rendszert, akkor a segítségével születő döntést a televíziónézőknek és a helyszínen szurkolóknak is részletesen elmagyarázzák majd a nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

- mondta a játékvezetők firenzei szemináriumán Sebastian Runge, a nemzetközi szövetség (FIFA) innovációért felelős vezetője.

Tudni fogjuk, hogy a VAR (Video Assistant Referee) használata után miért az lett a döntés, ami Forrás: AFP/Paul Ellis

"Az óriáskivetítőkön grafikákat és visszajátszásokat mutatunk majd, és tájékoztatjuk a szurkolókat a videobírós döntésekről, azok hátteréről"

- tette hozzá.

A kommunikációért a Moszkvában üzemelő video operációs szobában dolgozó személy lesz a felelős. Ő is látni fogja azt, amit a videobíró lát a képernyőjén, és hallani fogja, mi hangzik el a videoasszistens és a mérkőzést vezető bíró között.

A legfontosabb információk ezután eljutnak a stadion kivetítőit kezelőkhöz, valamint a kommentátorokhoz, a döntések magyarázata pedig a FIFA honlapján, a televízióban és a vb mobilos alkalmazásában is megjelenik

- közölte Runge.