Vb-2018: A jegyek 89 százaléka elkelt

INFANTINO, Gianni; PUTYIN, Vlagyimir
Szocsi, 2018. május 3. Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök a szurkolói azonosítókártyáját mutatja, miután megnézte a Fist Olimpiai Stadiont, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság egyik helyszínét Szocsiban 2018. május 3-án. (MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Nyikolszkij)
Vágólapra másolva!
A nyári labdarúgó-vb belépői közül eddig 2 millió 374 ezer talált gazdára, vagyis a jegyek 89 százaléka elkelt - jelentette be az oroszországi világbajnokság szervezőbizottságának főigazgatója csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Alekszej Szorokin közlése szerint a belépők 46 százalékát oroszok vásárolták meg, a külföldi szurkolók közül a legtöbb jegyet az amerikaiak, a brazilok, a kolumbiaiak, a mexikóiak és az argentinok vették. A jelenlegi listavezető az Egyesült Államok, az ottani futballhívek eddig csaknem 80 ezer jegyet vásároltak.

Az utolsó értékesítési szakasz a torna végéig, illetve a készlet erejéig tart. Szorokin azt mondta, várakozásuk szerint csaknem az összes mérkőzésen telt ház lesz.

Gianni Infantino szerint ahogyan a házigazda, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is mindent elkövet azért, hogy Oroszország a történelem legjobb futball-világbajnokságát rendezze meg a nyáron.

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután megnézte a Fist Olimpiai Stadiont, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság egyik helyszínét Szocsiban 2018. május 3-án. (MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Nyikolszkij) Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Nyikolszkij

A FIFA elnöke a vb-t szervező bizottság felügyelő tanácsának Szocsiban tartott ülésén egyedinek nevezte az eddigi munkát, és nagyon megdicsérte a vendéglátókat a világbajnokság előkészítéséért. Köszönetet mondott személyes hozzájárulásáért a tanácskozáson jelenlevő orosz államfőnek, Vlagyimir Putyinnak.
Az orosz elnök reményei szerint a legmagasabb színvonalon tudják majd lebonyolítani a sportág csúcseseményét. Putyin kijelentette, hogy a vb-előkészületeknek gyakorlatilag a végére értek, és már csak a finomhangolás van hátra a június 14-i rajtig.
"Oroszország készen áll a vb-re" - szögezte le Putyin, Infantino pedig úgy fogalmazott:

Putyin és Infantino megtekintette Szocsiban az átalakított és több vb-meccsnek is otthont adó Fist Stadiont.
A vb június 14-étől július 15-éig tart, a mérkőzéseket 11 orosz város 12 stadionjában játsszák.