Négy éve jobb volt, mint Messi, most otthonról szorít a vb-győzelemért

491717433 Horizontal FOOTBALL WORLD CUP FULL LENGH ACTION GOAL
Germany's forward Mario Goetze (C) shoots and scores past Argentina's goalkeeper Sergio Romero during the 2014 FIFA World Cup final football match between Germany and Argentina at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro on July 13, 2014. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
A napokban Joachim Löw szövetségi kapitány kihirdette a német válogatott bő keretét a világbajnokságra, amelyből azonban - némileg meglepetésre - kimaradt a 2014-es döntőben győztes gólt szerző Mario Götze.
Vágólapra másolva!

A Dortmund 25 éves középpályása nem futott jó idényt, mindössze 19 bajnokin volt kezdő, és összesen két gólt szerzett. De ő volt az is, aki négy évvel ezelőtt eldöntötte az argentinok elleni vb-döntőt. Götze a 88. percben váltotta Klosét, a beállása előtti pillanatokban Löw azt suttogta a fülébe, hogy "mutasd meg, hogy jobb vagy, mint Messi". Megmutatta: a 113. percben ő lőtte a győztes gólt.

Götze nyerte meg a vb-t a németeknek Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A kerethirdetést csalódottan kommentálta közösségi oldalán, de ennek ellenére nem haragszik Löwre, és szorít azért, hogy a németek megvédjék címüket. "Természetesen szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott a vb-n. De mindent meg fogok tenni azért, hogy visszakerüljek a válogatottba. Mindent jót kívánok a srácoknak, az edzőknek és a stábtagoknak. Keresztbe tett ujakkal szorítok, hogy újra világbajnokok legyenek."