Jó ausztrál szereplésre számít a korábbi szövetségi kapitány

Horizontal FULL LENGTH FOOTBALL HEADSHOT
Bert van Marwijk, head coach of the Australian national football team, attends a photo session in front of the Opera House and Harbour Bridge, Sydney's iconic landmarks, following the announcement of the team's World Cup preliminary squad on May 7, 2018. Veteran Tim Cahill was included in Marwijk's preliminary Australia squad for the World Cup, keeping him on track for a fourth appearance at the football showpiece. / AFP PHOTO / Saeed KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Pim Verbeek, az ausztrál labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint a csapat jó eredményt érhet el a június 14-én rajtoló oroszországi világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A holland Bert van Marwijk január óta irányítja az ausztrál együttest - amely jövő szombaton a magyar válogatottal játszik felkészülési mérkőzést -, s Verbeek véleménye szerint 66 éves honfitársa rutinja sokat jelenthet.

"Bert nagyon tapasztalt, járt világbajnokságon is a holland válogatottal.

akikkel úgy vélem, jó munkát tudnak végezni" - fogalmazott Verbeek. Van Marwijk 2010-ben világbajnoki ezüstéremig vezette a holland nemzeti csapatot, legutóbb pedig Szaúd-Arábia válogatottjánál dolgozott és irányításával az együttes egyenes ágon kijutott az oroszországi tornára. Tavaly szeptemberben ugyanakkor távozott a posztról, mivel nem tudott megállapodni a folytatásról a helyi szövetséggel.

Bert van Marwijk tudja, mit csinál, és azt is, hogy mi kell egy jó vb-szerepléshez Forrás: AFP/Saeed Khan

Az ausztrálok pénteken a cseh együttessel játszanak felkészülési mérkőzést, majd jövő szombaton a Groupama Arénában lépnek pályára. A vb-n a franciákkal, a dánokkal és a peruiakkal találkoznak a C csoportban. Verbeek leszögezte, kemény küzdelem várható a továbbjutásért.

"Vélhetően ez Bert utolsó munkája, karrierje fantasztikus befejezése, Ausztráliának pedig remek, hogy egy ilyen tapasztalt edzője van" – bizakodott Verbeek, aki 2007-től 2010-ig irányította az ausztrál együttest, amely a 2010-es, dél-afrikai világbajnokságon rosszabb gólkülönbsége miatt Ghána mögé, csoportja harmadik helyére szorult, így nem jutott nyolcaddöntőbe.