Balotelli klasszisa kevés volt, Griezmannék könnyedén verték az olaszokat

Antoine Griezmann, francia labdarúgó-válogatott
Antoine Griezmann szerezte a francia csapat második gólját
Vágólapra másolva!
A 2018-as labdarúgó világbajnokság egyik legnagyobb esélyesként számon tartott franciák 3-1-re legyőzték a vb-ről 60 év után lemaradó olaszokat felkészülési mérkőzésen, Nizzában. A Genfben rendezett Tunézia-Törökország (2-2) összecsapás botrányos körülmények között ért véget.
Vágólapra másolva!

Az olaszok kezdőjében ezúttal is ott volt a Nizzában futballozó Mario Balotelli, aki a hétfői Szaúd-Arábia elleni felkészülési mérkőzésen 1434 nap után húzhatta ismét magára a Squadra Azzurra szerelését.

Az olasz válogatott a legutóbbi 12 mérkőzésén nem szenvedett vereséget, amikor Balotelli a pályán volt.

Most azonban a 8. percben megszerezték a vezetést a házigazda franciák. Benjamin Pavard jobboldali beadására Kylian Mbappé érkezett a hosszú oldalon, éles szögből kapura belsőzött, Salvatore Sirigu lábbal védeni tudott, de a kipattanóra érkező Samuel Umtiti közelről a hálóba kotorta a labdát (1-0).

A 20. percben Didier Deschamps csapata növelhette volna az előnyét. Antoine Griezmann lekészített labdáját N'Golo Kanté szúrta kapura jó 22 méterről, balszerencséjére a jobb kapufát találta telibe. Egy perccel később ismét Mbappé került ziccerbe, de az éles szögből leadott lövése elment keresztbe a kapu előtt. A 28. percben Lucas Hernández húzott el a baloldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd Rolando Mandragora hátulról összekoccantotta a bokáját, így

az angol Anthony Taylor játékvezető tizenegyest ítélt a franciáknak.

A labda mögé Antoine Griezmann állt, és magabiztosan a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

A 36. percben szépítettek az olaszok.

Balotellit lökték fel hátulról a tizenhatos vonalánál, de a játékvezető csak szabadrúgást ítélt. A labda mögé a sértett állt, akinek a 16 méterről megeresztett bombáját Hugo Lloris csak kiütni tudta, a kipattanóra azonban Leonardo Bonucci érkezett, és hat méterről a hálóba belsőzött (2-1).

A fordulás után az olaszok maradtak támadásban.

A 46. percben Balotelli került ziccerbe, de a kiszorított helyzetből leadott lövését Lloris lábbal védte. Az ellentámadásból viszont a franciák lőhettek volna újabb gólt. Az FC Barcelona támadója, Ousmane Dembélé lódult meg a baloldalon, majd a tizenhatosan belül egy csellel két embert is elfektetett, majd 12 méterről telibe lőtte a felső lécet.

A 63. percben eldöntötték a meccset a franciák. Mbappét szerelték a tizenhatos előtt, a labda azonban Dembélé elé gurult, aki 16 méterről a bal felső sarokba tekert (3-1).

Az utolsó 25 percben már viszonylag eseménytelenül csordogált a mérkőzés. A két szövetségi kapitány, Didier Deschamps és Roberto Mancini is elkezdte kihasználni a cserelehetőségeit, így nem alakult ki folyamatos játék.

A franciák a világbajnokság előtt még egy felkészülési mérkőzést játszanak. Az Egyesült Államok legjobbjait fogadják június 9-én, Lyonban.

A francia csapat a dánokkal, az ausztrálokkal és a peruiakkal találkozik a világbajnokság C csoportjában.

A tunéziai válogatott genfi felkészülési mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszott a törökökkel a két hét múlva kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt. Az utolsó félórában emberhátrányban futballozó törökök 90. percben egyenlítettek, ezt követően a szurkolók a pályára özönlöttek, a svájci Alain Bieri játékvezető pedig inkább lefújta a meccset.

Az afrikai csapat az angolokkal, a belgákkal és a panamaiakkal találkozik a vb G csoportjában.

felkészülési mérkőzések:
Franciaország-Olaszország 3-1 (2-1)
Tunézia-Törökország 2-2 (0-0)