A szerb kapitány keretet hirdetett, utaznak a vb-re az újoncok

Mladen Krstajic, szerb fociválogatott
Mladen Krstajic a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya
Vágólapra másolva!
Mladen Krstajic, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kihirdette 23 tagú világbajnoki keretét, amelyben több olyan futballista szerepel, aki egyáltalán nem vagy csak néhányszor játszott eddig a nemzeti csapatban.
Vágólapra másolva!

A Német Kupa-győztes Eintracht Frankfurtban kiváló szezont produkáló Luka Jovic és az otthon játszó védő, Milan Rodic abszolút újonc, de az ugyancsak a Crvena zvezdában szereplő Nemanja Radonjic, a Lazio-játékos Sergej Milinkovic-Savic és a Fiorentina védője, Nikola Milenkovic is kevesebb mint ötször volt válogatott.

A keretben három olyan labdarúgó van, aki Szerbiában futballozik: a fent említetteken kívül a válogatott kezdő kapusa, Vladimir Stojkovic nem légiós.

A szerbek fiatal csapattal vágnak neki a világbajnokságnak Forrás: Imaginechina/Liu jialiang - Imaginechina/Liu Jialiang

A keretszűkítésnek négyen estek áldozatul: a kapus Aleksandar Jovanovic, a középpályás Nemanja Maksimovic és Mijat Gacinovic, továbbá a védő Matija Nastasic. Közülük utóbbi állandó kezdő szokott lenni, de nem épült fel térdsérüléséből.

A szerbek 2010 óta először jutottak ki nagy tornára, a három hét múlva kezdődő oroszországi viadalon az E csoportban Costa Ricával, Svájccal és Brazíliával találkoznak.

A szerb válogatott világbajnoki kerete
kapusok: Vladimir Stojkovic (Partizan Beograd), Predrag Rajkovic (Makkabi Tel-Aviv), Marko Dmitrovic (Eibar)
védők: Branislav Ivanovic (Zenit), Aleksandar Kolarov (AS Roma), Antonio Rukavina (Villarreal), Dusko Tosic (Kuangcsou), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Uros Spajic (Krasznodar), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Milan Rodic (Crvena zvezda)
középpályások: Nemanja Matic (Manchester United), Luka Milivojevic (Crystal Palace), Sergej Milinkovic-Savic (SS Lazio), Adem Ljajic (Torino), Marko Grujic (FC Liverpool), Dusan Tadic (Southampton), Filip Kostic (Hamburger SV), Andrija Zivkovic (Benfica), Nemanja Radonjic (Crvena zvezda)
támadók: Aleksandar Mitrovic (Fulham), Aleksandar Prijovic (PAOK), Luka Jovic (Eintracht Frankfurt)