Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 2-1-re kerekedett a szintén az oroszországi világbajnokságra készülő szaúdi csapat fölé pénteken Leverkusenben. Ugyancsak két-két vb-résztvevő csatáját hozta a Horvátország-Szenegál és a Svájc-Japán mérkőzés is, mindkét esetben a hazaiak örülhettek.
Vágólapra másolva!

A horvát válogatott fordított és 2-1-re legyőzte a szintén a csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságra készülő szenegáli együttest.
A mérkőzés 48. percében Sarr szerzett vezetést az afrikai csapat számára, de negyedórával később Perisic egyenlített, újabb 15 perc elteltével pedig Kramaric is betalált.

Az eszéki találkozó játékvezetője Farkas Ádám volt.

A vb-n a horvátok a D csoportban a nigériai, a legutóbb ezüstérmes argentin és az izlandi együttessel találkoznak, míg Szenegál ellenfelei a lengyelek, a japánok és a kolumbiaiak lesznek a H csoportban.

A svájci labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a szintén az oroszországi világbajnokságra készülő japán csapatot. A 42 percben Rodriguez volt eredményes büntetőből, majd a meccs hajrájában, a 82. percben Seferovic egy szép összjáték után eldöntötte a találkozó sorsát.

A vb-n a svájciak a brazilokkal, a szerbekkel és a Costa Rica-iakkal játszanak az E csoportban, míg a japánok ellenfelei Kolumbia, Szenegál és Lengyelország lesznek a H csoprotban.

A német válogatott 2-1-re győzött a szintén vb-résztvevő Szaúd-Arábia ellen. Az első félidő 8. percében Timo Werner révén megszerezte a vezetést a Nationalelf, Kimmich hosszú indítását Reus tette egyből középre, a Lipcse csatárának pedig már nem volt nehéz dolga.

Még ebben a játékrészben megduplázta előnyét Joachim Löw együttese. Werner kereste középen Thomas Müllert, akinek a lábáról Omar Hawsawira, onnan pedig a szaúdi kapuba pattant a labda.

A második félidőre Manuel Neuer helyét Marc-André Ter Stegen foglalta el a kapuban, aki a mérkőzés végén, a 84. percben kivédte Al Sahlawi tizenegyesét, a kipattanónál viszont már tehetetlennek bizonyult, Al Jassim volt eredményes. Több gól viszont már nem született, a német válogatott energiatakarékos üzemmódban is legyőzte Szaúd-Arábiát, ezzel megszakította ötmeccses nyeretlenségi sorozatát.

Szaúd-Arábia a vb csütörtöki nyitómérkőzésén a házigazda oroszokkal, majd az uruguayiakkal és az egyiptomiakkal találkozik az A csoportban, a németek Mexikóval, Svédországgal és a Koreai Köztársasággal szerepelnek az F jelű négyesben.

A játéknap utolsó mérkőzésén Lengyelország fogadta Chile válogatottját. Félóra után a hazaiak legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski szerzett vezetést egy ballábas bombával, négy perccel később Zielinski révén már kettővel vezetett a lengyel csapat. Nem esett kétségbe Chile, Valdes révén szinte azonnal szépített, majd a második félidőben Albornoz egy óriási bombagóllal beállította a 2-2-es végeredményt.

A lengyel válogatott a vb-rajt előtti utolsó felkészülési találkozóján kedden Litvánia ellen lép pályára Varsóban, és a csütörtökön kezdődő vb-n a H csoportban Szenegállal, Kolumbiával és Japánnal találkozik.

Eredmények:
Horvátország - Szenegál 2-1 (0-0)
Perisic (63.), Kramaric (78.), illetve Sarr (48.)

Svájc - Japán 2-0 (1-0)
Rodriguez (42., 11-esből), Seferovic (82.)

Irán - Litvánia 1-0 (0-0)
Ansarifard (88.)

Németország - Szaúd-Arábia 2-1 (2-0)
Werner (8.), Hawsawi (42., öngól), illetve Al Jassim (84.)

Lengyelország - Csehország 2-2 (2-1)
Lewandowski (30.), Zielinski (34.), illetve Valdes (38.), Albornoz (56.)