Társoldalunk:

Orosz lányok, ne szexeljetek a külföldi drukkerekkel!

2018.06.14. 15:54

Az orosz parlament családügyi bizottságának elnöke arra kérte az orosz nőket, hogy óvakodjanak a felelőtlen szexuális kapcsolatoktól, melyet az országba látogató külföldi drukkerekkel létesíthetnének. Emlékezzenek arra, mi történt 1980-ban.

Tamara Pletnyova, a Duma család, nő és gyermekügyi bizottságának elnöke kedden beszélt erről a Gavarity Moszkva rádióban. Pletnyova emlékeztetett rá, hogy az 1980-as moszkvai olimpia után nagyon sok baba született orosz anyától, de külföldi apától, aki az ötkarikás játékok után soha többé nem jelentkezett. 

Óvatosan, gyevocska!Forrás: BELGA/AFP/Bruno Fahy

„Ezek a gyerekek rengeteg szenvedésen mentek keresztül a szovjet időszakban" – igyekezett az érzelmekre is hatni a politikus a józan ész mellett. 

Pletnyova különösen óvott attól, hogy más bőrszínű vendéggel szülessen meg az intim kapcsolat. A kommentárnak persze nem örültek maradéktalanul a FIFA háza táján, hiszen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem kevés energiát fektet abba, hogy kiűzze a rasszizmust a stadionokból, sőt a sportágból, az orosz politikus megjegyzése azonban különösebb erőfeszítés nélkül is olvasható így. 

Vitaliy Mutko, korábbi sportminiszter viszont igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, miszerint a FIFA és Oroszország céljai tökéletesen összhangban vannak ennek a célnak az elérésében.