Sergio Ramos Cristiano Ronaldót is levadássza?

fbl Horizontal
(COMBO) This combination of file pictures created on June 13, 2018 shows Spain's defender Sergio Ramos (L) in Saint-Denis on March 28, 2017 and Portugal's forward Cristiano Ronaldo in Geneva on March 26, 2018. European champions Portugal face 2010 World Cup winners Spain in their first Group B fixture in Sochi on June 15, 2018, the winner of which will be in pole position to finish top of a section that includes Morocco and Iran. / AFP PHOTO / Franck FIFE AND Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
Már a második napon csúcsrangadót rendeznek az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, pénteken este ugyanis a B-csoport két nagyágyúja, Spanyolország és Portugália csap össze egymással. Az ibériai El Clásico több szempontból is pikánsnak ígérkezik, elég csupán Cristiano Ronaldo személyét, vagy a Lopetegui-ügy miatt kirobbant hispán botrányt említeni.
Vágólapra másolva!

Bár abban szinte mindenki egyetértett a világbajnokságot megelőzően, hogy talán minden eddiginél kiélezettebb harc várható a végső győzelemért, a szakértők és a fogadóirodák

három válogatottat a többinél is esélyesebbnek láttak az aranyéremre: a brazilt, a németet és a spanyolt.

Előzetesen mindenki a torna egyik nagy esélyeseként tartotta számon a spanyolokat, a kialakult helyzet miatt viszont nagy kérdés, mire megy a Vörös Fúria Oroszországban Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Utóbbi aztán gyakorlatilag egy nappal a torna előtt 20-ra lapot húzott,

a szövetség ugyanis azonnali hatállyal menesztette Julen Lopeteguit, amiért a szakember a színfalak mögött megegyezett a Real Madriddal.

Fernando Hierrót hívták tüzet oltani, de óriási kérdés, hogy ez a közjáték milyen hatással lesz a csapatra. A játékosok, köztük Gerard Piquet mindenesetre bizakodó, a Barcelona hátvédje Twitteren egy közel 30 éves amerikai példával állt elő.

„Michigan Egyetem. Kosárlabda. 1989. NCAA-bajnokok. Nem mi lennénk az elsők, ha megtörténne. Mindenki egységben, jobban, mint valaha.”

1989-ben az egyetemi bajnokságban szereplő Michigan Wolverines vezetőedzője, Bill Frieder a bajnoki címről döntő tornát megelőzően bejelentette, hogy az idény végén az Arizona State Egyetemhez távozik. Erre a Michigan sportigazgatója, Bo Schembechler azonnal menesztette, helyére az addigi másodedzőt nevezte ki, akivel a csapat megnyerte a sorozatot.

Arra bő egy hónap múlva kapunk választ, hogy a történelem valóban ismétli-e önmagát, arra viszont, hogy a spanyolok mire mennek a portugálokkal, már egy napot sem kell várni.

Alapesetben aligha lenne kérdés, melyik együttes az esélyesebb, ebben a helyzetben viszont korántsem reménytelen az Európa-bajnok-címvédő helyzete.

Már csak azért sem, mert soraiban tudhatja a világ két legjobb játékosának egyikét, Cristiano Ronaldót,

aki történetesen Spanyolországban halmozza a sikereket, a Real Madrid színeiben. Ezer szállal kötődik tehát a péntek esti riválishoz, amelynek kulcsembereit is jól ismerheti, nála többször aligha cselezte ki futballista Dani Carvajalt vagy éppen Sergio Ramost – igaz, nem éles szituációkban, maximum edzéseken.

Cristiano Ronaldo alighanem tudja: ahhoz, hogy a legnagyobbak között emlegessék, világbajnokságot kellene nyernie Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Nagy kérdés persze, hogy Ramos, aki köztudottan nem megy a szomszédba egy kis keménységért, sőt, némi alattomosságért sem, hogy viszonyul majd Ronaldóhoz; a BL-döntőhöz és Szalahhoz hasonlóan inkább az elején levadássza, vagy kedveli annyira, hogy megkíméli a testi épségét.

Sergio Ramos (balra) és Cristiano Ronaldo Forrás: AFP/Franck Fife

Az ötszörös aranylabdás támadón kívül Pepe ugyancsak lehúzott 10 évet Madridban, így ő is az egykori társak ellen bizonyíthat.

Az egymás elleni mérleg spanyol dominanciát mutat, eddigi 35 meccsükből 16-ot nyertek, 13 döntetlen és 6 portugál győzelem mellett.

Legutóbb a 2012-es Eb elődöntőjében találkozott a két csapat,

akkor egy 120 percnyi közönségszórakoztató és látványos 0-0 után végül 11-esekkel a spanyolok nyertek, akik meg sem álltak a kontinensbajnoki címig.

A találkozót a festői Szocsiban rendezik, a Fist Olimpiai Stadion zsúfolásig megtelt lelátói és közel 50.000 ezer ember előtt.

A mérkőzés helyszíne a Szocsiban található Fist Olimpiai Stadion Forrás: Sputnik/Iliya Pitalev

A közvélemény bemelegítés gyanánt egy békés döntetlent vizionál, mondván, majd Irán és Marokkó ellen dűlőre viszi a két csapat, aztán a gólkülönbség eldönti, melyik együttes nyeri a csoportot. Az elsőnek mindenesetre sokkal könnyebb dolga lesz, hiszen vélhetően Egyiptom vagy Oroszország jut neki osztályrészül a nyolcaddöntőben, a második viszont alighanem a Suárez és Cavani fémjelezte Uruguayjal meccsel majd a 16 között.

Pénteken 20.00 órakor tehát jön a világbajnokság első igazi rangadója,

Spanyolország-Portugália élőben az M4 Sporton és az Origón.

Szavazzon!

Milyen eredménnyel zárul a Spanyolország-Portugália vb-csoportmeccs?