Társoldalunk:

Robbie Williams a középső ujjával üzent a vb megnyitóján

2018.06.14. 19:31

A labdarúgó-világbajnokság csütörtöki megnyitójának sztárvendége Robbie Williams volt, aki úgy gondolta, hogy becsempész egy kicsit az igazi rock 'n' rollból.

A magát előszeretettel lázadóként aposztrofáló angol popsztár, Robbie Williams ügyesen énekelt el három saját dalt és egy közös darabot Aida Garifullina orosz operaénekessel, de senki nem arról fog beszélni, hogy hagyott-e bárkit szórakozni, hanem arról a gesztusról, amit az utolsó dal, a Rock DJ során húzott elő a kalapból: középső ujját mutatta a kamerának. 

Hogy ezzel pontosan mit akart üzenni, azt nem könnyű megfejteni, az ugyanis biztos, hogy örömmel fogadta el a FIFA és az orosz szervezők felkérését a közismerten futballrajongó zenész. Leginkább arra tudunk gondolni, hogy szemtelenül felhasználta a saját imidzse építésére az alkalmat, hogy mintegy egymilliárd ember látja a tévék jóvoltából.

A szurkolókat is megosztotta a tréfa. Míg az angol válogatott korábbi legendás csatára, a szakkommentátorként dolgozó Gary Lineker szerint "gusztustalan" húzás volt, addig a Williams rajongói úgy értékelik, mint igazi vagány húzást, olyan is akadt, aki egyenesen lovaggá ütné ezért az egy mozdulatért.