Deschamps szerint nem hátrány a tapasztalatlanság

Horizontal
France's head coach Didier Deschamps oversees a training session at the Kazan Arena in Kazan on June 15, 2018, a day ahead of their Russia World Cup 2018 Group C football match against Australia. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint nem jelent hátrányt a világbajnokságon, hogy a francia labdarúgó-válogatott keretének tagjai kevés tapasztalattal rendelkeznek a nagy tornákat illetően.
Vágólapra másolva!

A szakember csapata szombati, Ausztrália elleni nyitómérkőzését megelőzően elmondta: nem jelent kockázatot, hogy a franciák keretébe több fiatalt hívott meg, és a 23 játékos közül csak hatnak van vb-tapasztalata.

Didier Deschamps-nak nem sok oka van az aggodalomra Forrás: AFP/Franck Fife

"Azért választottam őket, mert a csapat hasznára lehetnek és minőséget képviselnek" - nyilatkozta Deschamps. Az ausztrál riválist illetően hozzátette: "erős, fegyelmezett és szervezett" csapattal találkoznak.

Hugo Lloris csapatkapitány elárulta: már az első perctől nehéz mérkőzésre számít szombaton. A 31 éves kapus a vb esélyeseivel kapcsolatban megemlítette, hogy szerinte a francia válogatott nem sorolható közéjük, ellentétben "a brazil, a német és a spanyol csapattal".

– mondta Lloris.

A franciák a C csoportban még a perui, majd a dán együttessel mérkőznek meg.