Felfüggesztett börtönt kapott az adócsaló Cristiano Ronaldo

Horizontal
Portugal's forward Cristiano Ronaldo aknowleges the supporters during a training session at their base camp in Kratovo, outskirts of Moscow, on June 10, 2018, ahead of the Russia 2018 World Cup. / AFP PHOTO / Francisco LEONG
Vágólapra másolva!
A spanyol Marca című lap azt írta, hogy a portugál válogatott sztárja, Cristinao Ronaldo két év felfüggesztett börtönt kapott, és be kell fizessen 18,8 millió eurót. Az adócsalási ügy minden bizonnyal így zárul le. A megegyezés részletei pár órával a Spanyolország–Portugália vb-meccs előtt kerültek nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

A Real Madrid játékosát korábban azzal vádolták meg, hogy 150 millió eurót rejteget különféle adóparadicsomokban. Pénteken megszületett a megállapodás, így a sztárnak nem kell börtönbe mennie.

Ronaldo péntek este Szocsiban a spanyol válogatott ellen kezdi meg a vb-szereplését a B-csoportban. Azzal, hogy megegyezett az adóhatósággal, megnyugodhat, és a vb-re összpontosíthat. Korábban az is felvetődött, hogy akár nyolcéves börtönbüntetést is kaphat adócsalás miatt.

A rivális FC Barcelona sztárja, Lionel Messi adócsalási ügye tavaly júliusban zárult: a szintén ötszörös aranylabdás argentin támadó a 2007 és 2009 közötti időszakra vonatkozóan rossz adóbevallást adott le, s a spanyol adóhatóság szerint 4,1 millió eurót nem fizetett be. Így először 21 hónapos börtönbüntetést kapott, ám ezt végül 252 ezer euróval kiválthatta.

Korábban a spanyol élvonal nagycsapataiban szereplő több labdarúgó, így Xabi Alonso, Luka Modric, Marcelo, Alexis Sánchez, Ricardo Carvalho, Ángel Di María, Javier Mascherano, Radamel Falcao és Fábio Coentrao ellen is hasonló eljárás indult. A Manchester United vezetőedzője, José Mourinho Real Madridnál töltött időszakát jelenleg is vizsgálják.