Vb-csapattársa jegyezte el az öreg kapus lányát

Essam El-Hadary
Egypt's Essam El-Hadary celebrates wining against Congo's team during their World Cup 2018 Africa qualifying match between Egypt and Congo at the Borg el-Arab stadium in Alexandria on October 8, 2017. Liverpool striker Mohamed Salah converted a stoppage-time penalty to give Egypt a dramatic 2-1 win over Congo Brazzaville Sunday and a place at the 2018 World Cup in Russia. / AFP PHOTO / TAREK ABDEL HAMID
Vágólapra másolva!
Pénteken megkezdi szereplését az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon Egyiptom csapata, amely Uruguayjal vívja első csoportmérkőzését. Az afrikai ország keretében található a vb legidősebb játékosa, Essam El-Hadary, aki történelmet ír, ha pályára lép: nála öregebb játékos nem szerepelt még vb-meccsen. A generációs különbségeket jól mutatja, hogy a 45 éves kapus lánya egy ideig jegyben járt az egyiptomiak 24 esztendős szélsőjével, Kahrabával.
Vágólapra másolva!

El-Hadary elmondása szerint remek formában van, és esze ágában sincs visszavonulni. A kapus a kolumbiai Faryd Mondragón rekordját adhatja át a múltnak, ha pályára lép Oroszországban (amire igen jó esély mutatkozik, tekintve, hogy ő a csapat kapitánya) - kollégája 43 évesen védett 2014-ben Brazíliában, ő most két évvel idősebb.

„Igaz, hogy 45 éves vagyok, de úgy edzettem, és olyan intenzitással végeztem el a felkészülést, mint egy tinédzser. Ha keményen dolgozol, a kor nem számít, csak egy szám. Remélem, megadatik, hogy pályára lépjek, akkor örökké beírnám magam a történelemkönyvekbe. Nagy tervekkel érkeztünk egyébként Oroszországba, minimális elvárás, hogy a csoportból továbbjussunk” - olvasható a The Sun oldalán megjelent anyagban.

Essam El-Hadary történelmet írhat Oroszországban Forrás: AFP/Tarek Abdel Hamid

El-Hadary 1973-ban született egy Kafr al-Battikh nevű településen, melynek jelentése szabad fordításban „Görögdinnye Város” - nem véletlen, hogy a játékos győzelmek után előszeretettel fogyasztja a gyümölcsöt.

Még egy kis adalék:

a kapus lányát, Shadwát a szintén vb-kerettag, 24 éves Kahraba eljegyezte 2017-ben - igaz, az esküvő elmaradt, mert kiderült, hogy a szélső korábban már összeházasodott egy színésznővel.

El-Hadary kitért az Uruguay elleni meccsre is. „Tisztelem Suárezt és Cavanit, de nem félek tőlük. Mindig fontos a nagy tornákon a jó kezdés, így remélem, jó eredményt érünk el. És azt se felejtsük el, hogy nekünk is van egy Mohamed Szalahunk!”

Egyiptom 14.00 órától vívja első csoportmeccsét Uruguay ellen az A-csoportban.