Messinek csak a szakálla viking, az igazi vikingek lehűtötték Argentínát

Messi, foci vb
Lionel Messinek semmi sem sikerült
Vágólapra másolva!
A Lionel Messi nevével fémjelzett argentin labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Izlanddal a világbajnokság D-csoportjának első fordulójában. A skandináv csapat sporttörténelmi hőstettet hajtott végre első világbajnoki pontszerzésével, míg az ötszörös aranylabdás Lionel Messi legutóbbi hét tizenegyeséből négyet elhibázott.
Vágólapra másolva!

A találkozó előtt szinte csak a Barcelona ötszörös aranylabdás támadójáról lehetett olvasni. A világbajnokság előtt kész tényként közölték, hogy ha Messi ezúttal sem nyer vb-t, akkor visszavonul az argentin válogatottól.

A 125. válogatott fellépésére készülő Bolha a négy évvel ezelőtti brazíliai tornán három csoportmérkőzésen négyszer is eredményes volt,

valószínűleg Oroszországban sem lenne elégedetlen hasonló statisztikával.

Lionel Messit istenként tisztelik Argentínában (is) Forrás: AFP/Mladen Antonov

Az 5. percben az argentinok előtt adódott az első helyzet. Messi baloldali szabadrúgására Nicolás Otamendi érkezett lendületből, hat méterről azonban a kapu mellé fejelt. A 8. percben ismét pontrúgás után veszélyeztettek a dél-amerikaiak. Messi jobboldali szabadrúgásába Nicolas Tagliafico csúsztatott bele, de a kísérlete fél méterrel elkerülte a kaput.

Egy perccel később az izlandiak kis híján megszerezték a vezetést. Az argentinok labdát vesztettek a kapu előterében, Birkir Bjarnason került ziccerbe, de láthatóan annyira meglepte a lehetőség, hogy 11 méterről, kapkodva a kapu mellé belsőzött.

Diego Maradona ezúttal sem kerülte a feltűnést Forrás: AFP/Juan Mabromata

A 17. percben Lionel Messi nevéhez fűződött az Albicelestes első kaput eltaláló lövése. Az ötszörös aranylabdás jobbról megindult a kapu felé, majd egy befele cselt követően megkínálta egy lökettel az izlandi Hannes Halldorssont, aki csak öklözni tudott.

Két perccel később góllá érett a dél-amerikai csapat mezőnyfölénye. Marcos Rojo felejthető távoli lövését Sergio Agüero vette le a tizenhatoson belül, tolt egyet Ragnar Sigurdsson mellett, majd 14 méterről a léc alá bombázott.

Diego Maradona egykori vejének ez volt az első világbajnoki gólja a kilencedik mérkőzésén.

A 23. percben Izland megszerezte története első világbajnoki gólját.

Hordur Magnusson pocsék kapáslövése olyannyira elkerülte a kaput, hogy majdnem jobboldali bedobás lett belőle. Azonban a felfutó Ragnar Sigurdsson megmentette a labdát, élesen középre lőtte, a veterán argentin kapus, Willy Caballero pedig rossz helyre tenyerelte azt, a kipattanóra érkező Alfred Finnbogason pedig köszönte szépen, és közelről az üres kapuba passzolt.

A skandinávok gólja teljesen feltüzelte az argentinokat, ezt követően Jorge Sampaoli csapata egykapuzott az első félidő hátralévő részében.

A lefújás előtt átvehették volna a vezetést az izlandiak.

A csapat sztárjátékosa, Gylfi Sigurdsson balról betört a büntetőterületre, egy gyönyörű bokacsellel két argentin védőt is megetetett, majd nyolc méterről a hosszú alsó sarok irányába tekert, de a rutinos Caballero leolvasta a szándékot, és kitenyerelte a labdát.

Willy Caballero bravúrja zárta az első félidőt Forrás: AFP/Mladen Antonov

A fordulás után újra támadásba lendültek az argentinok. A 48. percben egy baloldali szögletre Otamendi robbant be, ezúttal kilenc méterről a kapu fölé fejelt. Ezt követően támadásban maradt a dél-amerikai csapat, de a Messi vezette társaság nem találta a rést a skandináv védelmen.

A 63. percben a semmiből tizenegyest kapott Argentína.

Egy jobboldali beadás után az izlandi Hordur Magnusson összeakadt Maximiliano Mezával, a lengyel Szymon Marciniak játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. Az ítélet-végrehajtást az ötszörös aranylabdás Lionel Messi vállalta magára, de a rosszul helyezett lövésére Hannes Halldorssonnak még csak tornáznia sem kellett, simán kitenyerelte a jobbra tartó labdát.

Messi a legutóbbi hét tizenegyeséből négyet kihagyott, ez 57%-os értékesítési arány.

A 81. percben majdnem eldöntötte a meccset. Az argentin csapatkapitány 22 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, a ravasz tekerése azonban pár centivel elkerülte a kaput.

Lionel Messinek semmi sem sikerült Forrás: AFP/Juan Mabromata

A 84. percben Jorge Sampaoli szövetségi kapitány belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba, pályára küldte a Juventus támadóját, Gonzalo Higuaínt.

A 87. percben az izlandi kapus bemutatta a mérkőzés legnagyobb bravúrját.

A csereként beálló Cristian Pávon a tizenhatos bal sarkáról a hosszú sarok irányába tekert, azonban Hannes Halldorsson megnyúlt, és gyönyörű reflexmozdulattal kitenyerelte a labdát.

Halldorson save from r/soccer

A lengyel játékvezető ötperces hosszabbítást jelzett, így a dél-amerikaiak is elindultak egy utolsó rohamra. Az argentinok szinte minden labdával Messit keresték, a Bolha a 91. percben helyzetbe is került, de a rövid felsőbe tartó bombája elkerülte a kaput.

Az utolsó négy percet az izlandi hősök kihúzták kapott gól nélkül, így történetük első vb-meccsén pontot szereztek a világ egyik legnagyobb csapata ellen.

Lionel Messi játékából csak a gól hiányzott Forrás: AFP/Francisco Leong

Lionel Messi 11 kapura lövéssel kísérletezett Izland ellen.

Legutóbb 2017 decemberében a Deportivo de La Coruna elleni bajnokin próbálkozott ennyiszer úgy, hogy nem szerzett gólt a mérkőzésen.

Ennél többször csak az olasz Luigi Riva próbálkozott a világbajnokságok történetében. Az 1970-es vb-n Svédország és Izrael elleni is 13-szor lőtt kapura, anélkül hogy eredményes lett volna.

1. félidő
23Alfred Finnbogason
23
19Sergio Aguero
19Marcos Rojo
19
1
2. félidő
96
89Alfred Finnbogason
89Alfred Finnbogason
84Maximiliano Meza
84Maximiliano Meza
76Aron Gunnarsson
76Aron Gunnarsson
75Angel Di Maria
75Angel Di Maria
65Johann Berg Gudmundsson
64Lionel Messi
64Lionel Messi
63Johann Berg Gudmundsson
54Lucas Biglia
54Lucas Biglia
47
46
Összeállítások
Argentína4-4-1-1
Izland4-4-1-1
Football Pálya

Argentína

Kezdők
23Wilfredo Caballero
18Eduardo Salvio
17Nicolas Otamendi
16Marcos Rojo
19
3Nicolas Tagliafico
13Maximiliano Meza
84
84
5Lucas Biglia
54
54
11Angel Di Maria
75
75
10Lionel Messi
64
64
19Sergio Aguero
19
1Nahuel Guzman
12Franco Armani
2Gabriel Mercado
4Cristian Daniel Ansaldi
6Federico Fazio
7Ever Banega
8Marcos Acuna
9Gonzalo Higuain
15Enzo Perez
20Giovani Lo Celso
21Paulo Dybala
22Cristian Pavon
Cserék

Izland

Kezdők
1Hannes Thor Halldorsson
2Birkir Saevarsson
14Kari Arnason
18Hoerdur Magnusson
7Johann Berg Gudmundsson
65
63
17Aron Gunnarsson
76
76
20Emil Hallfredsson
8Birkir Bjarnason
10Gylfi Sigurdsson
11Alfred Finnbogason
89
89
23
12Frederik Schram
13Runar Alex Runarsson
3Samuel Fridjonsson
4Albert Gudmundsson
5Sverrir Ingi Ingason
9Bjoern Sigurdarson
15Holmar Oern Eyjolfsson
16Olafur Ingi Skulason
19Rurik Gislason
21Arnor Ingvi Traustason
22Jon Dadi Boedvarsson
23Ari Freyr Skulason
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Franciaország 3 2 1 0 6-3 3 6
GY
GY
V
2.
Ausztrália 3 2 1 0 3-4 -1 6
V
GY
GY
3.
Tunézia 3 1 1 1 1-1 0 4
D
V
GY
4.
Dánia 3 0 2 1 1-3 -2 1
D
V
V