Téves döntésre akarta rávenni a videobíró a játékvezetőt

Alekszandar Prijovics, Szerbia, Costa Rica
Alekszandar Prijovics sárgát kapott, a játékvezető jól döntött
Vágólapra másolva!
Érdekes jelenetek játszódtak le a Costa Rica-Szerbia (0-1) mérkőzés hajrájában, amikor a szerb Alekszandar Prijovics hátraütött a Costa Rica-i ellenfelének. Az Origo vb-szakértője, a volt FIFA-bíró, Bede Ferenc mondja el a részleteket.
Vágólapra másolva!
BEDE BLOG Forrás: Origo

„A 93. percben két futballista küzdött egymással a játéktéren, amikor a szerb játékos hátralendítette a karját, és kézfejével eltalálja ellenfele arcát. Mi történik ebben az esetben? A videobíró ekkor informálja a játékvezetőt, és felajánlja megnézésre az esetet, mert a kontrollteremben ülők szerint ez olyan súlyos szabálytalanság, amely után a piros lapot kellett volna elővenni" – mondta Bede Ferenc, aki hozzátette, hogy a játékvezető végül helyesen döntött.

Alekszandar Prijovics sárgát kapott, a játékvezető jól döntött Bede Ferenc szerint Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

„A videó megtekintése után a szenegáli játékvezető nagyon helyesen csak sárga lappal fegyelmezett, hiszen az ütés nem volt durva, brutális, és nem veszélyeztette az ellenfél testi épségét. Az eset felelőtlen kézhasználat volt, amelyet sárga lappal kellett büntetni. A világbajnokságon ez volt az első olyan eset, amikor a moszkvai kontrollteremből rossz döntésre akarták a játékvezetőt rávenni."